Rekken Dames 1- Vios Dames 1 (Achterhoek Cup)

Op Vrijdag 25 oktober hebben wij voor de achterhoek cup tegen Vios gevoetbald. De wedstrijd kon al niet meer stuk want Lieke had haar rijbewijs gehaald! En de verslag schrijfsters Joske & Sharon, kwamen in stijl. Met twee mooie nieuwe jassen en met puur toeval hadden ze ook nog allebei de zelfde. Maar nu over de wedstrijd, de warming up begon goed. Vios was later omdat ze de weg kwijt waren. Dus begon de wedstrijd iets later. Maar iets over half 8 begon de wedstrijd. We begonnen goed en na een paar min hadden we al wat kansjes gehad. Na ongeveer 10 min. Maakte de keeper van Vios een slippertje en gleed uit. Sam kreeg de bal in de voeten gespeeld en maakte de 1-0! Daarna ging Vios wat meer voetbalen en kreeg Vios wat meer kansen. Maar wij creëerden ook nog steeds goede kansen. Na een poos werd het voetbal van ons wat minder en Vios kwam er vader door en scoorde na 20 min de   1-1. Daarna was het wissel vallend Vios was wel meer aan de bal en viel meer aan maar de verdediging van ons kon dit goed aan. Na 35 min werd Iris gewisseld voor Lieke. Na wat geklungel scoorde Vios vlak voor rust de 1-2, dit was erg jammer en niet nodig geweest. Daarna begonnen we wel weer wat beter te tikken en waren wij weer degene die kansen kregen Irene en Sam hadden twee grote kansen maar deze gingen helaas allebei mis. Vlak na de kans van Sam vloot de scheids af en stond het na een helft 1-2 voor Vios. De tweede helft begonnen we heel sterk. Na goed samenspelen van Maureen en Sam scoorde Sam de verdiende gelijk maker na 10 min in de tweede helft. Daarna voorkwam Corine de 2-3 voor Vios door een goede redding. Daarna voorkomt Corine weer een tegengoal want door geklungel achterin kon Vios doorbreken. Maar Corine pakte de bal goed klem vast. Wij kwamen daarna weer wat in het spel om kansen te creëren. Maar Vios bleef steeds doordringen. Er kwam een goede kans voor ons Sam krijgt een lange paas en paast hem door naar Irene een goede aanval! Helaas net geen doelpunt. Daarna blijft Rekken druk zetten en maakt goed benut van de fouten van Vios, maar Vios maakt ook gebruik van de kansen van Rekken. De bal gaat over en weer maar nog steeds geen verschil makende goals. Lotte valt na 25 min in de tweede helft geblesseerd uit en Joyce komt voor haar in de plaats. Kort daarna maakt Corine een paar goede reddingen en Rekken kan even opgelucht adem halen. Marlou voorkomt een kans van Vios in een Goal. Vios word wat sterker en het is afwachten wanneer er word gescoord. Maar Rekken geeft wat meer gas bij en zo krijgen we weer goede kansen Manon geeft een goede steekbal op Sam en die paast hem meteen door naar Maureen, die schiet net voor langs. Daarna is het bijna tijd, de kansen gaan weer over en weer Sam scoort bijna vanuit de corner. Maar de keeper red hem helaas net optijd. Na 90 min stond het nog 2-2 dus penalty`s. Helaas hebben wij de penalty´s verloren met 4-2 maar de 2-2 tegen Vios voelt voor ons al als een overwinning.