Rekken 5 bijna verrast door Lochuizen

De verwachtte storm op zondag kwam pas later opgang en Rekken 5 paste zich geheel aan het weerbeeld aan. Voetballen uit tegen Lochuizen betekent meestal regen, wind en veel goals maar deze morgen leek het of de gedwongen pauze van drie weken Rekken niet goed had gedaan. Het is sowieso bizar dat je juist met het mooiste weer twee weken achtereen vrij bent zo vroeg in het seizoen.

Rekken was geheel fit zodat we een ruime keus in spelers hadden. De eerste 11 gladiatoren zouden de strijd aan gaan met het op papier zwakkere lochuizen maar helaas paste Rekken zich vanaf het begin aan de tegenstander aan met weinig beweging en initiatief ….Kansen waren er wel maar werden om zeep geholpen zodat je er op kunt wachten dat het aan de andere kant fout kon gaan. De traagste man van het veld kon als eenzame spits de achterhoede in de luren leggen en maakte fraai de 1 – 0 voor Lochuizen. Rekken werd door de aanwakkerende wind en tegendoelpunt wakker en voerde de druk iets op wat resulteerde in een strak schot van Paul N zodat we de rust in gingen met een gelijke stand 1 – 1.

De rust bracht wat omzettingen en we gingen over op drie spitsen om wat meer druk te zetten voorin. Dit bracht gelijk diverse kansen al stond het vizier nog steeds niet scherp bij Rekken. Helaas werd er aan de andere kant bij de eerste beste kans van Lochuizen wel gescoord zodat Rekken weer tegen een achterstand aan keek  2 – 1. Nu waren we er klaar mee en de druk werd opgevoerd wat resulteerde in twee schoten op de paal en ook nog lat maar de keeper van Lochuizen hield stand totdat Jan B nota bene met zijn chocolade been van 20 meter geweldig in de kruising schoot zodat de 2 – 2 een feit was.

Niet veel later werd de bal weer diep gespeeld en ontdeed Jan B zich knap van zijn tegenstander om  hem vervolgens opmaat voor te zetten op de inkomende Marcel M die de bal  binnen tikte en Rekken voor het eerst op voorsprong zette 2 – 3.

In de laatste minuten van het de wedstrijd kreeg Lochuizen nog een vrije trap buiten de zestien meter die ter nauwe nood door Herman A vlak voor de doellijn werd weggehaald. Nadat de rook van dit hachelijk moment was opgetrokken lagen drie spelers op de grond waarvan helaas Hans O er helaas niet goed uitkwam met een scheur in zijn wenkbrauw. De scheidsrechter floot in overleg voor het eindsignaal zodat de onfortuinlijke Hans O richting de dokterspost in Winterswijk kon vertrekken en de eindstand van 2 – 3 een feit was.