Rekken 4 – Hoeve Vooruit 3

Op een stormachtige zondag verzamelde het vierde zich al om 9.15 in de kantine. Voorafgaand aan de thuiswedstrijd werd dan eindelijk de nieuwe elftalfoto gemaakt. Sponsor Ten Haken installatiebedrijf was ook vertegenwoordigd en in de gure wind en regen ging het vierde op de foto. Vervolgens werd er om 10.00 afgetrapt. Het balbezit in het begin was voor de Hoeve, maar de organisatie bij het vierde stond goed. De Hoevenaren konden geen gaatje vinden en verder dan wat schoten van afstand kwamen ze niet. Er werden geen kansen weggeven in de eerste helft. In de omschakeling werd het vierde wel een enkele keer gevaarlijk. Hoeve ging wat meer de lange bal hanteren, maar met de wind van vandaag was dat natuurlijk geen goed idee. Halverwege de tweede helft kregen wij een corner. Erik D, de man met weer een jaartje ervaring erbij, nam de corner en omdat er niemand vrij stond en de keeper van de Hoeve geen mannetje bij de eerste paal had gezet, schoot de bal in een keer in het doel. In eerste instantie dachten er een paar dat het een superslechte corner was die in het zijnet verdween. De 1-0 stond op het scorebord. Hoeve bleef wat meer balbezit houden, maar het vierde kwam er in de omschakeling een paar keer goed uit. Helaas werd er in de buurt van de zestien van de Hoeve ook wel eens balverlies geleden, dus veel kansen werden er niet gecreëerd. Stephan G. kreeg vlak voor rust nog wel een enorme mogelijkheid op de 2-0, maar hij strandde op de (al liggende) keeper.

Na rust begon Hoeve wat meer te drukken. Ook hanteerden zij wat minder de lange bal, zodat wij wat meer onder druk kwamen te staan. Toch waren de beste mogelijkheden voor het vierde. Enkele schoten gingen maar net naast. Toch kwamen we na een kwartier op 2-0. Marc D. rondde een aanval met meerde mogelijkheden uiteindelijk koelbloedig af. Hierna kwamen we goed weg bij een voorzet van Hoeve. Bij de tweede paal werd de bal gemist. Uit frustratie wilde de Hoeve-speler vervolgens tegen de paal schoppen, maar die miste hij ook, waarna hij met zijn hoofd tegen de paal knalde. Het viel gelukkig mee en na wat koelen kon deze speler de wedstrijd hervatten. Een kwartier voor tijd zorgde diezelfde speler voor de aansluitingstreffer. Een schot werd half verwerkt door keeper Roy en de Hoeve speler was er als de kippen bij om de bal tegen het net te werken. In het laatste deel van de wedstrijd werd Hoeve niet echt meer gevaarlijk. Marc D. hielp een dot van een kans nog wel om zeep. De wind werd steeds feller en vlak voor tijd belandde een als voorzet bedoelde bal van Erik D weer in zijn eigen voeten. Hierna vond de scheids het welletjes en floot af. Rekken 4 wint voor de tweede keer op rij de thuiswedstrijd en heeft na vijf wedstrijden 9 punten.