Rekken 4 – WVV 34 7

Op 22 september kwam Hengevelde op bezoek. Zij hadden vorige week met 8-0 gewonnen, dus het vierde was gewaarschuwd. Om 9.15 was het verzamelen, want er zou een teamfoto worden gemaakt. Maar eerst kreeg onze leider Harry een wel heel vreemd telefoontje. Maurice had zich verslapen, omdat hij de avond ervoor onverwachts een bruiloftsfeestje had. We hadden spelers genoeg, dus toen Maurice eindelijk arriveerde kon hij de kleren aanhouden.

Om 10.00 uur werd er afgetrapt. Al snel werd duidelijk dat de spelers van WVV elkaar makkelijk wisten te vinden. Rekken begon niet fel en kwam telkens een stap te laat. De bal bleef ook niet lang in de ploeg en het vierde kwam er nauwelijks uit. De meeste dreiging kwam via de linkerkant van WVV. Halverwege de eerste helft kwam WVV dan ook op een 1-0 voorsprong. Dit leek Rekken wakker te schudden, want het werd iets feller hierna. We zaten er korter op en lieten de gasten minder voetballen. Het vierde kwam beter in de wedstrijd, maar het leidde nog niet tot mogelijkheden. Vlak voor rust kreeg Hengevelde een corner. De bal werd niet goed weggewerkt en belandde precies voor de voeten van een speler van WVV. Deze wist hier wel raad mee en het stond 0-2.

Na de rust pakte Rekken het goed op. De druk op WVV werd opgevoerd en de aansluitingstreffer hing in de lucht. Gescoord werd er echter nog niet, maar de keeper van WVV had het nu wel drukker dan voor rust. Maar dan gaat een oude voetbalwet in werking, als je zelf niet scoort, dan valt die aan de andere kant. Bij een uitbraak werd er vanaf een meter of twintig hard en laag op de goal geschoten. Onze keeper Roy probeerde de bal nog met de voet te keren, maar dat lukte helaas niet. En zo stonden we 0-3 achter. Rekken bleef voetballen en aandringen. De ruimtes werden groter daar profiteerde Hebgevelde goed van. Zij kwamen een kwartier voor tijd op 0-4. Rekken scoorde uiteindelijk nog wel de eretreffer. Danny werd de diepte in gestuurd en alleen voor de keeper bleef hij koel en schoof de bal beheerst in de goal. En zo kwam de eindstand 1-4 op het scorebord.