Penaltybokaal 2013

En de winnaar is…..

Op 22 september 2013 was het weer zover. De tweede thuiswedstrijd van Rekken 1 en dan is het tijd voor de jaarlijkse strijd om de penaltybokaal bij de jeugd van Sportclub Rekken. Pupillen uit de F, de E en de D namen het tegen elkaar op. De uiteindelijke drie winnaars van elke categorie kwamen in de finale tegen elkaar uit om uiteindelijk te bepalen wie de penaltykoning van Rekken gaat worden.

De F-jeugd trapte af. Elke speler mocht in totaal 5 penalty’s nemen. In de goal stond Daan Scholte van Mast van de C1 en Danse Klein Luchtenbeld van de meisjes C. Er werden goede penalty’s genomen en er werd ook een paar keer hard op de paal geschoten. Reden voor spreekstalmeester Bert Konniger om de speler die drie keer het aluminium zou raken in de voorronde een hoela hoela in het vooruitzicht te stellen. Na allemaal 5 penalty’s genomen te hebben werd duidelijk dat Krieke Krooshof de penaltykoning van de F is geworden. Hij had drie penalty’s raak geschoten. Ruben Schepers werd tweede bij de F en maar liefst drie spelers konden nog aanspraak maken op de derde plaats. Nick Stomps, Ninthe van de Luyt en Gijs Huitink moesten in de barrage uitmaken wie derde zou worden. Uiteindelijk is dat met een knap ingeschoten penalty Nick Stomps geworden.

Na de F was er een grote groep E-jeugd aan de beurt. Ook zij mochten allemaal 5 keer schieten. Ze kregen maar liefst 5 keepers voor zich. Daan en Danse stonden in de eerste twee rondes onder de lat. Daarna werden zij afgelost door Bob Ainsley (keeper van Rekken 5), Roy te Veldhuis( keeper Rekken 4) en Waldo Rhebergen (speler HSC ’21 en gymleraar van de meeste kinderen).

Na 4 rondes konden er nog 8 spelers aanspraak maken op de titel bij de E. Na de 5e penalty van iedereen bleken er vier spelers te zijn met een 100% score. Harm Snijders, Bram Vennevertloo, Celeste Reinders en Skip Mos moesten in de barrage uitmaken wie het zou winnen. Allemaal moesten ze drie extra penalty’s nemen. Daarin bleek Skip Mos de meest trefzekere. Harm en Celeste Moesten daarna nog uitmaken wie tweede en derde zouden worden. Om en om zouden ze een penalty nemen. Als er eentje raak zou schieten end e ander zou missen zou het pas gebeurd zijn. Na allebei nog een paar penalty’s te hebben genomen werd Harm Snijders tweede bij de E en Celeste Reinders werd derde.

In deze klasse werd door een speler drie keer achter elkaar het aluminium geraakt. Milan Suythof heeft dus een hoela hoela gewonnen. Tijdens de prijsuitreiking kreeg hij dus een tegoedbon voor een hoela hoela van Bert.

Ook de jongens en meisjes van de D moesten allemaal 5 penalty’s nemen. Waldo, Bob en Roy waren de keepers. Zij moesten geregeld vissen want er werden enkele penalty’s zeer knap binnen geschoten. We hebben zelf s een Panenka gezien in deze ronde. Uiteindelijk bleven er drie spelers over die allemaal vier penalty’s benut hadden. Tygo Veldhuis, Milo Lautenbach en Twan Lurvink moesten ieder nog drie penalty’s nemen. Hierna was duidelijk dat Tygo winnaar zou worden. Twan en Milo streden nog om de tweede en derde plaats. Milo besliste die strijd in zijn voordeel en werd tweede, Twan werd derde.

In de grote finale namen Krieke, Skip en Tygo het tegen elkaar op. Tygo Veldhuis schoot de meeste penalty’s binnen en won de bokaal en de wisselbeker. Hij eindigde net voor Krieke Krooshof op de tweede plaats en Skip Mos werd derde.

Gerelateerde berichten

5 Thoughts to “Penaltybokaal 2013”

 1. … [Trackback]

  […] Find More to that Topic: sprekken.nl/2013/09/22/penaltybokaal-2013/ […]

 2. … [Trackback]

  […] Read More Info here on that Topic: sprekken.nl/2013/09/22/penaltybokaal-2013/ […]

 3. … [Trackback]

  […] Find More to that Topic: sprekken.nl/2013/09/22/penaltybokaal-2013/ […]

 4. … [Trackback]

  […] Find More to that Topic: sprekken.nl/2013/09/22/penaltybokaal-2013/ […]

 5. … [Trackback]

  […] Read More on on that Topic: sprekken.nl/2013/09/22/penaltybokaal-2013/ […]

Leave a Comment