Een heroïsch gevecht tussen Rekken 5 en Erix eh…

Rekken 5 speelde tweede pinksterdag zijn laatste thuis wedstrijd van nu al memorabele seizoen 12/13. De tegenstander was Erix en ook dit keer wisten ze ons te verrassen met een op enkele plekken na compleet ander team. Op Wikipedia staat dat Lievelde 1516 inwoners heeft ik overdrijf natuurlijk een beetje dat de helft daarvan bijna tegen ons heeft gevoetbald dit jaar maar wist niet dat ze zoveel voetballers uit de hoge hoed konden toveren.

Rekken 5 wachtte die morgen een zware dobber en ik overdrijf niet, dat als Erix het hele jaar met dit team had gevoetbald ze mee deden om het kampioenschap. Rekken 5 speelde met zijn vertrouwde selectie en bood die morgen volop strijd. Erix startte vol op de aanval en de combinaties gingen in een vlot tempo heen en weer. Onze kansen waren sporadisch en het was dus alle hens aan dek voor het team. Met nodig kunst en vliegwerk hielden de gladiatoren van Rekken stand waarbij de achterhoede en zeker Bob een glansrol vervulde zodat het bij rust 0 – 0 was.

Henk H geblesseerd en Marcel M moegestreden werden gewisseld zodat Paul N naar voren doorschoof in de hoop dat we de bal daar wat langer vast hielden om aan te sluiten. Ook Erix bracht wat wissels en zo ontstond er iets meer ruimte voor Rekken. De eerste speldenprikjes werden uitgedeeld door Rekken maar Erix bleef ook zeer gevaarlijk maar zoals al eerder vermeld was de achterhoede of de lat een sta in de weg.

Het spel golfde heen en weer en nadat Paul en Jan al wat kansje hadden gehad lukte het Rekken toch om met een uitbraak te scoren via Paul N die de bal eerst nog tegen de keeper zag terugkomen maar daarna de bal vol in de touwen joeg 1 – 0 !

Erix probeerde daarna op allerlei manieren nog de gelijkmaker te forceren, zelfs de keeper ging met corners mee naar voren en dit voor de no. acht van de competitie wat een sensatie…
Rekken hield elke keer stand en het publiek aan de kant schreeuwde Rekken naar het einde en de overwinning. Het laatste fluitsignaal klonk en een tevreden “leider en trainer” zagen dat dit team een pracht prestatie had geleverd!! Hiervoor hulde!!!.. maar nu weer met beide benen op de grond want donderdag wacht alweer de volgende en laatste wedstrijd van het seizoen in en tegen Rietmolen om 20.00 We staan nog bovenaan met een wedstrijd meer gespeeld dus de spanning blijft tot de laatste wedstrijd!!

 

Gerelateerde berichten

Leave a Comment