Pupil van de week: Guus Diepenmaat

Zondag 5 mei as. speelt het fantastische kampioensteam van Sportclub Rekken zijn laatste thuiswedstrijd van dit seizoen in de vijfde klasse tegen Hoeve Vooruit. Deze middag mag de 10-jarige Guus Diepenmaat pupil van de week zijn. 

Samen met zijn ouders Benno en Esther en zijn broer Thies woont Guus aan de Wolfsweg op het Oldenkotte. Buddy, de trouwe Newfoundlanderhond is hun enige huisdier. Verder zijn er nog 4 kippen en een haan. Binnenkort gaan ze nestjes maken waarin eieren worden gelegd welke door de kippen worden uitgebroed. De haan moet dan weg want die is erg vervelend en stoort de kippen op het nest. Buiten in de wei lopen 3 rode Lakenvelder koeien. Op 14 mei, de verjaardag van Esther, de moeder van Guus is èèn koe uitgeteld en die zal dan een zwart Lakenvelderkalfje krijgen.

Guus zit op “OBS de Berkel” met 25 andere kinderen in groep 6. Gym is het mooiste vak. Bij meester Jan in de klas is het best wel fijn. Wat ook leuk is om een werkstuk over een interessant onderwerp maken. Zo heeft hij net een project klaar wat gaat over Antarctica, de Zuidpool. De geschiedenis van het contigent, de dieren die er leven, het werken, het vervoer op en naar en de toekomst van de Zuidpool, aan al deze onderwerpen heeft hij aandacht besteed. De  informatie die hij nodig had heeft hij gehaald uit boeken van de bibliotheek uit Eibergen en van internet. De Berkel is een leuke school en Guus heeft er veel vrienden. Wat hij later wil worden? Dat staat ook al vast. Guus wil Boswachter worden op de Veluwe. Als het niet anders kan is boswachter in het Assinkbos ook wel goed als het maar in het bos is.

Guus heeft heel veel vrienden. Het meest gaat hij om met zijn neef Bram en met Milo, Niels en Rens. Ze spelen heel vaak buiten. Hutten bouwen in de houtwal vlak bij het huis van Guus is een favoriete bezigheid. Verder word er heel veel gevoetbald. Als er geen vrienden of broer Thies in de buurt zijn heeft Guus een heel bijzonder  trainingsmaatje. Hun hond  Buddy speelt ook graag met de bal en Guus probeert met hem te voetballen.  Hij probeert hem uit te kappen maar als dat mislukt heeft Guus een probleem. Hij is de bal dan kwijt en Buddy, de forse Newfoundlander wil hem dan niet teruggeven en laat de bal ook niet gauw meer los.

Guus is al heel lang lid van Sportclub Rekken. Eerst moest hij nog even zijn zwemdiploma’s  A,B en C halen en daarna mocht hij op voetbal. Guus is een rechtspoot die in de E1 op het middenveld speelt. Zijn grote wens is om nog eens een keer kampioen te worden met zijn team. Dat gaat dit jaar niet meer lukken want ze staan in de middenmoot. Op maandag heeft hij trainen van Jorg en op woensdagavond staat Adrie voor de groep. De trainingen zijn mooi en goed verzorgd. Tijdens de wedstrijden is Marc hun leider. De E1 is een fijn team waar iedereen goed met elkaar op kan schieten.

Wat Guus ook heel goed vind van Sportclub Rekken is dat de velden er altijd keurig bij liggen en dat er 2 heel mooie nieuwe kleedkamers bij gekomen zijn. Hij heeft er zich al een paar keer mogen douchen en dat was erg fijn.

Aan andere sporten dan voetbal doet Guus niet. Ook broer Thies voetbalt bij Rekken en zijn ouders doen aan fitness en hardlopen. Esther en Benno zetten zich ook op ander terrein  in voor Sportclub Rekken. Zo heeft Esther geholpen bij de organisatie waarbij de aanschaf en verdeling van de fraaie nieuwe trainingspakken voor de jeugd van Rekken mogelijk werd. Benno is actief lid van de commissie die het jeugdkamp in juni organiseert. Verder moet nog vermeld worden dat Benno Diepenmaat Scan en Inseminatie Service een gewaardeerd sponsor van Sportclub Rekken is.

Guus is een echte supporter van Sportclub Rekken en gaat vaak kijken wanneer het eerste thuis speelt. Daarom hoeft hij ook niet lang na te denken wie volgens hem de beste spelers van het team zijn. Hun namen zijn Kevin en Coen. De beste speler van Nederland luistert naar de naam Arjen Robben en de beste speler van de wereld is Ronaldo. PSV is voor Guus de favoriete club van Nederland en Bayern München is de mooiste club van de wereld.

Als fanatiek supporter van Rekken zal Guus zoals altijd ook zondag weer present zijn. Deze keer zal het anders dan anders zijn want hij maakt zijn opwachting als pupil van de week. Hij vind het heel erg leuk dat hij deze middag met het kampioenselftal op mag trekken. Iedereen die bij Rekken hoort wenst Guus en zijn familie een fijne middag toe.

 

Gerelateerde berichten

Leave a Comment