Zelhem 4 – Rekken 3

Van tevoren was bekend dat Zelhem een lastige tegenstander was, de eerste wedstrijd werd met 2-1 gewonnen. Door de nodige blessures en afwezigen moest er vooraf even gepuzzeld worden met de 11 spelers in de opstelling. We begonnen aardig goed aan de wedstrijd en konden een aantal kansen creëren. Kasper kopte over, Pieter schoot naast en Heino zag zijn lob overgaan. Het grootste gevaar van Zelhem kwam voort uit een van richting veranderde vrije trap, maar Bart Jan kon met een geweldige reflex de bal tot corner verwerken. De eerste helft ging aardig gelijk op en speelde zich vooral af tussen de beide 16-meter gebieden.
De tweede helft ontwikkelde zich een beetje op dezelfde manier. Na een mooie aanval leek Heino door te breken, maar een verdediger hield de bal met de hand tegen wat hem op geel kwam te staan. Ook een smerige charge op Pieter werd met geel bestraft. Uit het niets kwam Zelhem op voorsprong, onoplettendheid leidde tot een diepe bal op de spits, die niet meer te achterhalen was, 1-0. Kort daarna leken we op gelijke hoogte te komen, een mislukt schot van Kasper kwam bij Pieter voor de voeten, die scoorde. De grensrechter stak er echter een stokje voor, hij dacht buitenspel te hebben gezien. Protesteren kwam Kasper ook op geel te staan. Niet lang daarna scoorde Zelhem de 2-0, wat de wedstrijd besliste. Vlak voor tijd werd het zelfs nog 3-0. Hierna leken we nog een verdiend troost doelpunt te maken, maar ook hier stak de grensrechter weer een stokje voor, omdat de bal over de achterlijn zou zijn geweest.
Je krijgt niet altijd wat je verdient, er had meer ingezeten. Maar scherpte in de eindpass en afwerking misten we vandaag, waardoor we voor de tweede keer dit seizoen niet tot scoren kwamen.