Pupil van de week: Tijn Scholte van Mast

Hoewel hij pas 10 jaar oud is herkennen we in hem al een echte en fanatieke supporter van Sportclub Rekken. Elke thuiswedstrijd staat hij langs de lijn en bij belangrijke uitwedstrijden is hij ook vaak van de partij. Hij denkt en hoopt vurig dat Rekken kampioen gaat worden. Zijn naam is Tijn Scholte van Mast.
Tijn is heel erg in zijn nopjes dat hij uitgerekend in de wedstrijd tegen vv Bentelo pupil van de week mag zijn. Op zondag 7 april 2013 komen de blauwwitten uit Bentelo spelen tegen de groenwitten uit Rekken. Bentelo staat 6 punten achter op Rekken. Tijn heeft uitgerekend wanneer Rekken wint ze heel dicht bij het kampioenschap zitten.
Tijn is een heel spontane jongen die op de Bonenkamp samen met zijn ouders Martin en Reni en zijn broer Daan woont. Huisdieren hebben ze niet meer. Tot voor kort hadden ze nog goudvissen maar die zijn doodgegaan. Hoe dat kan weet Tijn niet. In elk geval hebben ze voer genoeg gehad. De lege viskom staat nu op zijn kamer. Misschien krijgt hij nieuwe vissen op zijn verjaardag op 20 mei.
Tijn zit in groep 6 op OBS “de Berkel”in de klas bij juf Ilse en meester Jan. Spelling is het mooiste vak en op school buiten spelen is ook heel fijn. Het is een leuke school en groep 6 is een fijne klas en met meester Jan kan hij heel goed opschieten. Soms is hij wel een beetje streng maar als je goed je best doet is hij heel aardig en mag je veel buiten spelen. Tijn denkt dat hij later een vak wil leren wat met techniek te maken heeft. Elektricien worden net als zijn neef Jorg Antvelink lijkt hem wel leuk.
Harm is de allerbeste vriend van Tijn. Ze trekken heel veel met elkaar op, doen alles samen en helpen elkaar met allerlei dingen. Daarnaast heeft Tijn nog heel veel andere vrienden zoals Tim, Niels, Jarno, Renzo, Tom, Rens en Rik. Het valt op dat alle vrienden van Tijn ook voetballen bij Sportclub Rekken. Soms halen ze kattenkwaad uit. Toen er een invalkracht op school was gingen ze propjes schieten. Ook hebben ze deze winter een keer stiekem sneeuw in de koffie van meester Jan gedaan.
Tijn is de gevaarlijke spits van de E2 die al heel wat doelpunten achter zij naam heeft staan. Van zijn trainer Björn moet hij ook meeverdedigen maar dat vind hij maar niks. Hij is het type spits die de ballen afwacht en daarna de kansen benut. Niet alleen hij is blij wanneer hij weer een doelpunt gemaakt heeft. Het hele team viert dan de treffer. Volgens Tijn is Björn een heel goede trainer waar je leuke voetbaltrucjes van leert en het is erg mooi dat hij ook altijd meedoet met partijtjes. Sanne is de leidster en heeft ook veel verstand van voetbal.
Zonder twijfel is volgens Tijn Björn Barts de allerbeste speler van Rekken. De beste speler van Nederland is Feyenoorder Jordy Clasie en de beste speler van de wereld is de Argentijnse superster van FC Barcelona Lionel Messi.
Tijn is fanatiek aanhanger van Feyenoord evenals zijn broer Daan en neef Chiel. Omdat vader Martin, moeder Reni, de tantes Anke en Angela, de ooms Rudi en Henk, de nichtjes Brechtje en Aniek en neef Jorg felle supporters van FC Twente zijn geeft dat regelmatig vermakelijke discussies in de familie.
Zondag is de dag waar Tijn al een tijdje naar uit heeft gekeken. Dit keer is hij geen gewone toeschouwer maar pupil van de week en mag hij bij de reservespelers in de dug-out zitten. Ook mag hij als eerste een doelpoging doen bij de keeper van Bentelo. Tijn is vast van plan om als geboren spits de keeper te verslaan om zo aan de spelers van het eerste te laten zien hoe je moet scoren. Wij van Rekken hopen dat het een fijne en sportieve wedstrijd word en wensen dat Tijn en zijn familie een onvergetelijke middag mogen hebben.

Gerelateerde berichten

Leave a Comment