Rekken 2 win(d)t weer eens

Op de winderige zondagmorgen 25 november traden we voor de 2e keer dit seizoen aan tegen het 2e van TVO uit Beckum. De heenwedstrijd was geëindigd in een nipte overwinning voor de mannen uit Beckum. Vandaag werd er aangetreden zonder de geblesseerde Rick en Robert en Nick en Danny die het 3e kwamen versterken. Vanuit het 1e werden Maurice, Maikel, Patrick en Bob  tijdelijk overgeheveld om ritme op te laten doen. Mede gezien de versterking uit het 1e leek het ons de uitgelezen mogelijkheid om de eerste overwinning van het seizoen te boeken.

De wedstrijd kwam maar moeilijk op gang en hoogstaand was het allerminst. Aan beide zijden waren er weinig opwindende momenten voor het doel en de ploegen hielden elkaar stevig in elkanders greep.  Gezegd moet worden dat de stevige zuidwester die deze zondag vanaf de schitterende landerijen over het Asterloo joeg,  verzorgd voetbal ook behoorlijk onmogelijk maakte. Deze zuidwester had wind er goed onder, zullen we maar zeggen. De talrijke bezoekers werden dan ook niet verwend en snakten na 45 minuten naar een warme bak koffie, dan wel thee. Zo ook de 22 spelers.

In de rust werden een aantal wissels doorgevoerd. Harm en Joep maakten plaats voor Ruud en Maikel. Dit veranderde niets aan het wedstrijdbeeld en de eerdergenoemde zuidwester leek zich te hebben voorgenomen de wedstrijd meer leven in te blazen. Ook dit mocht niet baten en beide ploegen leken af te stevenen op een bloedeloze 0-0. Echter 5 minuten voor het eindsignaal onttrok Frank Hartemink zich aan de anonimiteit en joeg stevig door op de verdedigende middenvelder van Beckum en veroverde de bal rond de middellijn. Ondanks commentaar van de betreffende speler mocht Frank terecht door en stond hij plotseling alleen voor de keeper. Hij aarzelde geen moment en plaatste de bal keurig langs de Beckumse doelwacht in het net. Rekken stond zowaar voor en de eerste zege was binnen handbereik. Enkele minuten na de goal beging diezelfde Frank een stevige overtreding die enkele onvriendelijkheden in de hand werkte. Deze onenigheid waaide snel weer over en de Rekkense zege kwam niet meer in gevaar. Of het nu kwam door de afwezigheid van enkele spelers, de aanwezigheid van de jongens van het eerste, of de allesverwoestende wind zal nooit iemand weten, maar de eerste competitiewedstrijd in het seizoen 12/13 is een feit. Hopelijk gaat het Rekken 2 de komende weken wat meer voor de wind, en houden we de wind in de zeilen, want ook Rekken 2 kan niet van de wind leven. Wie niet waait, wie niet wind zullen we maar zeggen!

Gerelateerde berichten

Leave a Comment