Rekken 5…van kookpunt tot veerkracht

Afgelopen zondag stond de uitwedstrijd tegen Deo 4 op het programma toch de no. 3 op dat moment. Henk M nog zonder tas kwam ons verblijden om er vanaf het begin als supporter bij te zijn!! Zo vertrokken we met een nagenoeg fitte selectie naar Dijkhoek.

We begonnen in onze vertrouwde 4 – 4 – 2 opstelling met dit keer Marco in de goal. De wedstrijd ging gelijk op en echte kansen waren er nog niet geweest tot uit het niets door slecht uitverdedigen Deo een niet te missen kans kreeg en de 1- 0 kon aantekenen..Niet lang daarna ging het weer mis en een onschuldig uitziend schouderduwtje werd door de scheids gezien als onregelmatig torpederen van de tegenstander….nu weegt Fred gewoon iets meer dan zijn tegenstander en6 meterdoor de lucht vliegen komt in voetbal ook raar over maar toch….     De  2 – 0 was een feit al zat Marco er nog kort bij…..Het werd er gaande de eerste helft niet makkelijker op zeker niet als de scheidsrechter de lichte overtredingen van Rekken wel bestrafte en het gevaarlijk in komen van Deo af deed als niets aan de hand….

Dit vroeg om moeilijkheden en niet veel later bereikte de wedstrijd dan ook zijn kookpunt..het ging  mis na de zoveelste overtreding van Deo kant waar niet voor werd gefloten en Ludy op geheel eigenwijze zijn recht ging halen bij zijn directe tegenstander…gevolg 5 min rust voor hem. Maar ja, toen waren de popjes wel aan het dansen op het veld met als hoogtepunt dat Bertus G de toegekende vrije trap voor DEO zelf maar nam en de bal bij het u wellicht bekende etablissement Kerkemeijer bijna naar binnen schoot…Dit vonden ze in Dijkhoek niet leuk, maar na een stevige discussie door onze aanvoerder ( zonder band ) waardoor de scheidsrechter zei; ‘en wie bent u dan wel’..werd het laatste kwartiertje van de niet al te beste  eerste helft  toch uitgespeeld met als lichtpuntje de aansluitingstreffer van Paul….2 – 1.

In de rust kwam gelukkig de bezinning en na wat kleine aanpassingen waren we het met elkaar eens dat we alleen konden winnen door gewoon te blijven voetballen. De ergernissen waren als sneeuw voor de zon verdwenen en de combinaties liepen weer ! Het middenveld sloot beter aan en was bij tegenaanvallen op tijd terug. Dit resulteerde na een aantal mooie aanvallen tot de 2 – 2 door Paul …langzaam ging bij DEO de kaars uit en voerde Rekken de druk op wat na een prachtige aanval en dito voorzet van Jan B leidde tot de voorsprong door Marcel M  3 – 2 . Rekken toonde veerkracht en behoudt zijn ongeslagen status en is trots koploper met 12 uit 4 !!