Rekken 5 en het grote ongeloof

Wat te doen als je gelijk de eerste wedstrijd tegen de gedoodverfde titelkandidaat moet spelen.

De laatste training voor deze belangrijke wedstrijd bracht weinig soelaas…blessures…werk…

koeien van de berg zien komen…naweeën van een Koningschap. Zelfs onze trouwe lijnrechterWim was nog niet wedstrijd fit aangezien hij geveld is door een euvel aan het oog bij deze beterschap!! )

Zondagmorgen bij de telling aan de koffietafel kwamen we aan 12 man. Gelukkig gaf het vierde onze enige ruimte door Roy aan ons af te staan. Verder had Marco gelukkig zijn handschoenen meegenomen zodat het keepers probleem ook was opgelost. Tja en dan rij je naar Geesteren en denk je met z’n allen hoe houden we de schade beperkt…De verhalen in de kleedkamer werden er ook al niet beter op aangezien een aantal spelers de avond ervoor zichmoed hadden ingedronken op een feestje waar zeker geen water werd geschonken….

Na enig beraad kwamen we tot de conclusie om met een vier vier twee systeem te spelen zodat we compact de aanvalsgolven konden tegenhouden. Het eerste lichtpuntje kwam van de kant van Geesteren…ook zij hadden blessures…Het begin was onwennig maar en na wat kunst en vliegwerk begonnen we aan deze opstelling te wennen.

Verrassend genoeg bleef Geesteren met een viermans achterhoede spelen en konden Paul, Harrie, Wim en Roy af en toe inschuiven…Na een aantal scherpe counters van onze kant waarin Jan en Rob elkaar zich steeds beter weten te vinden was het dan toch raak Rekken 5

stond voor en enige tijd later zowaar op 2-0 !! wie had dit vooraf gedacht …

In de rust knepen we elkaar vol ongeloof even in de armen of dit wel klopte ….maar terug in de realiteit beseften we dat we er nog lang niet waren want hoe vaak gingen onze wedstrijden niet gepaard met doelpuntenfestijnen aan beide kanten! Na rust hadden ze bij Geesterenbedacht om de voorstopper te laten inschuiven. Nog geen drie minuten na de rust stond het 3-0 voor Rekken na een wonderschone aanval die zelfs in de Topklasse niet zou misstaan…Ludy onderschept, Marcel diep op Rob zet voor en Jan strak in de hoek en dat alles met 1 keer raken….Geesteren was geknakt en gooide de handdoek zodat het binnen een mum van tijd 7-0 stond….De achterhoede met Marco, Henk,Fred,Ludy en Hennie had stand gehouden en dat het door een zondagsschot nog 7-1 werd namen we voor lief de overwinning was binnen!!