Verslag: Rekken 3 – Fc Eibergen 5

Rekken 3 herpakt zich in derby tegen Eibergen

Zondag 31 oktober was de dag waarop Rekken 3 moest aantreden tegen streekgenoot Eibergen 5. Deze derby stond bij menigeen in deze regio al tijden in de agenda, in de social media was deze wedstrijd zelfs al dagen voor aanvang ‘trending topic’. Eibergen had de laatste wedstrijden 2 klinkende overwinningen geboekt en was dus vooraf de gedoodverfde favoriet.

Ten opzichte van vorige week was de opstelling noodgedwongen op enkele plaatsen gewijzigd omdat een paar spelers nog in de ziekenboeg zaten. Desondanks begon Rekken goed aan de wedstrijd en wist ook direct enkele goede kansen te creëren, dit leidde dan ook al snel tot een eerste treffer. Oliver Michorius draaide knap weg van zijn tegenstander en schoot de bal droog langs de keeper van Eibergen. Waar Rekken de afgelopen weken een goede start niet wist door te trekken lukte dat vandaag wel. Rekken bleef goed voetballen en het was uiteindelijk gelegenheidslinksbuiten Heino Meddeler die de stand verdubbelde met een mooi schot vanaf de punt van de zestien. Het was echter niet alleen Rekken wat het spel maakte, ook Eibergen slaagde er in enkele goede kansen te creëren. Vlak voor rust wist Eibergen dan ook door middel van een snel uitgevoerde counter het verschil terug te brengen tot 1 doelpunt.

De 2e helft begon Rekken, zoals zo vaak de laatste tijd, veel te slap en Eibergen kon daarom ook al snel de stand gelijk trekken. Ondanks dat het niveau enigszins inzakte werd de wedstrijd voor het publiek wel aantrekkelijker. Door fouten aan beide kanten kregen Rekken en Eibergen enkele mooie kansen om de stand op te krikken.  Toch was het Rekken weer dat de 3-2 op het bord zette, Sebastiaan Slutter wist door middel van een slimme pass Maurice Eijsink alleen voor de keeper te zetten. Waar Maurice in de eerste helft nog faalde in de afronding deed hij dat nu niet en schoot de bal eenvoudig binnen. Rekken kon niet lang genieten van deze voorsprong want binnen 2 minuten stond het alweer gelijk door geklungel aan de kant van Rekken. De rekkense supporters vreesden alweer het ergste maar gelukkig kon Wouter Ebben Rekken opnieuw op voorsprong zetten via een vrije trap. Hierna was het verzet van Eibergen gebroken en kon Rekken zelfs nog de 5-3 op het bord zetten door een mooie kopbal van Maurice Eijsink.

Rekken 3 heeft de eerste overwinning binnen en moet nu zien dat ze dit niveau vast houden om de volgende weken meer punten te verzamelen.

Opstelling: Eddy Klein Meuleman, Luc Wessels, Wouter Ebben©, Henk Trutmans, Jochem Aarnink, Danny Siemes, Sebastiaan Slutter, Christiaan Wittebroek, Heino Meddeler, Oliver Michorius, Barry Meddeler.

Reserves: Maurice Eijsink, Daniel Eijsink

Eindstand Rekken 3 – Eibergen 5: 5-3 (2-1)

Groeten het 3e

 

Gerelateerde berichten

Leave a Comment