Pupil van de week: Ruben Lubbers

Zondag speelt Sportclub Rekken om 14.00 uur op “het Asterloo” de derby tegen Hoeve Vooruit uit Sint Isidorushoeve.  Pupil van de week bij deze belangrijke wedstrijd is de 10 jarige Ruben Lubbers.

Hoewel zijn achternaam doet vermoeden dat hij een loot is van de in Rekken veel voorkomende familienaam Lubbers is hij hiervan geen familie. Ruben is geboren op 10 mei 2001 in het Brabantse Rijen en toen hij 3 jaar was in Rekken aan de Lindevoort komen wonen.

Ruben is een aardige, bescheiden en rustige jongen die zijn mond niet gemakkelijk voorbij praat. Zijn ouders zijn Gerard en Eshter. Ook heeft hij een zusje Laura en een broertje Daniël. Thuis hebben ze 2 vissen die luisteren naar de namen Dobbel en Pipi.

Ruben zit in groep 7 van “OBS de Berkel” bij meester Jan in de klas. Gym en rekenen zijn volgens Ruben de mooiste vakken. De “Berkelschool” is een fijne school met een mooi schoolplein waar je goed kunt spelen. Ook voetbalt hij met de andere jongens die overblijven tussen de middag en na schooltijd vaak op het grasveld bij de school waar de “Hond en de 2 dwergen” staan.

Saul is de allerbeste vriend van Ruben. Ook Tygo, Bjorn en Frank rekent hij tot zijn goede vrienden. Vaak spelen ze buiten verstoppetje of zijn druk met hutten bouwen. Voetballen doen ze ook vaak achter de kerk. Ook trapt hij wel eens een balletje met zijn vader. De vrienden halen ook wel eens kattenkwaad uit zoals belletje lellen. Als iemand dan voor niets de voordeur open doet hebben ze het grootste plezier. Vissen is een andere populaire hobby. Samen met zijn vismaten Stijn, Mart en Mats is hij regelmatig aan de Berkel in de buurt van de stuw te vinden. Ook gaat hij vaak met zijn vader wandelen langs de Berkel. Ze kijken dan welke soorten dieren er te zien zijn en regelmatig spotten ze zeldzame vogels.

Als er buiten niet gespeeld kan worden is Ruben vaak bezig met lego. Liefst bouwt hij grote objecten. Zo heeft hij laatst nog een uitgebreid voetbalstadion gebouwd en nu heeft hij net een grote boerderij klaar. Ook maakt hij grote auto’s van lego. TV kijken doet hij bij voorkeur naar het programma Phines en Ferb. Dit gaat over 2 kleine jongetjes die van alles bouwen en een zusje dat vaak vervelend doet.

Ruben speelt met heel veel plezier in het E1 pupillenteam van Rekken. Hij is rechtsbenig en speelt afwisselend op het middenveld of in de voorhoede.  Hij heeft een hard afstandschot. Volgens zijn trainers Marc en Jari is hij een goede voetballer waar Rekken in de toekomst nog veel plezier van kan hebben. Ruben heeft ook al een beetje laten zien dat hij een goede schutter is. Twee jaar geleden won hij de penaltybokaal bij de F jeugd en dit jaar werd hij tweede bij de E groep, een knappe prestatie. Wat volgens Ruben beter in het team moet is het opbouwen maar daar word hard aan gewerkt.

Wat kan er beter bij Rekken? Ruben heeft een wens. Het zou mooi zijn dat er kleedkamers bij kwamen want nu moeten ze soms met 3 teams in èèn kleedkamer en dan word het wel erg vol en krap. Volgens Ruben is Wouter de beste voetballer van Rekken. Klaas Jan Huntelaar is de beste speler van Nederland en de bij FC Barcelona spelende Spaanse voetballer Andrês Iniesta is de beste van de wereld. Ajax in Rubens favoriete club in Nederland en Real Madrid in Europa.

Ruben kijkt erg uit naar zondag. Pupil van de week zijn bij Rekken is toch wel heel bijzonder en fijn. Hij gaat er een mooie middag van maken. Iedereen van Rekken hoopt dat Ruben en de hele familie Lubbers veel plezier zullen hebben.

 

 

Gerelateerde berichten

Leave a Comment