Dames 1 Voorbereiding-verslag

Voorbereiding seizoen 2011-2012 Dames

We zijn dit seizoen begonnen met een nieuwe trainer namelijk Peter Giesen afkomstig uit Lichtenvoorde. Hij heeft de afgelopen 7 jaar de dames van Longa ’30 getraind en was toe aan een nieuwe uitdaging. We hebben dit seizoen ook versterking gekregen uit de C-jeugd namelijk Sanne Tankink heeft de overstap naar de senioren gemaakt. Verder hebben we nog versterking gekregen uit de jeugd van FC Eibergen namelijk Joske Roerdink. Verder hebben we nog een keeper erbij gekregen uit Haaksbergen namelijk Anniek Schutten. We hebben aan het eind van het seizoen afscheid genomen van Elise Tjoink, die wat dichter bij huis wou gaan voetballen. Verder heeft onze vaste vlagger Joep Brinkers een transfer gemaakt naar het 3e als leider. Langs de lijn hebben we verder versterking gekregen van Merijn Roos, die bij ons om de week gaat vlaggen. We zijn nog op zoek naar iemand die de andere helft van de wedstrijden wil vlaggen en een leid(st)er.

Onze 1e wedstrijd was een oefenwedstrijd tegen de dames van Mec. Deze hebben we helaas verloren met 4-3 ondanks dat we gedurende een groot gedeelte van de wedstrijd een overwicht hadden. De goals zijn gemaakt door Maureen, Irene en Nienke. Vervolgens stond het Berkelland toernooi op het programma, waar we op dinsdag de poulewedstrijden speelden tegen Deo en Vios da1. Deze wedstrijden eindigden beide in 0-0. Deze uitslagen zorgden er voor dat we op donderdag om de 3e en 4e plaats zouden spelen tegen Lochuizen. Helaas werd de finaledag van het Berkelland toernooi afgelast wegens onweer. 1,5 week later werd de finaledag alsnog gespeeld, deze wedstrijd wonnen we met 2-1, waardoor we op de 3e plaats zijn geëindigd. Beide goals werden gemaakt door Sam, de tegengoal was een geweldig ingeschoten vrije trap, wat tevens de enige bal op goal was. Vervolgens begon onze bekercompetitie met een uitwedstrijd tegen Neede, deze tegenstander speelt normaal gesproken in de 3e klasse. Toch waren wij vandaag veel beter dan Neede, we wonnen deze wedstrijd echter maar met 2-1, de goals werden gemaakt door Joske en Lotte. Gezien het veldoverwicht had de uitslag hoger uit moeten vallen. De volgende bekerwedstrijd was thuis tegen Ruurlo, deze tegenstander speelt normaal gesproken in de 5e klasse. In deze wedstrijd werd het veldoverwicht uitgedrukt in heel veel goals, namelijk 14 stuks. De meest bijzondere was toch wel een penalty benut door onze keepster die bij een reeds 3-0 voorsprong haar eerste balcontact van de wedstrijd had. De overige goals werden gescoord door Nienke 4x, Sam 4x, Sharon 3x en Joske 2x. Tot slot van de voorbereiding stond er nog een doordeweekse oefenwedstrijd gepland tegen Haarlo. We speelden vooral de 1e helft niet zo goed als de laatste wedstrijden. In de 2e helft ging het aanzienlijk beter. Uiteindelijk wonnen we deze wedstrijd met 7-0. De goals werden gemaakt door Sam 2x, Nienke 2x, Hester 2x en Chantal. We konden dus met een goed gevoel de voorbereiding afsluiten.

Wedstrijd 11-09 :  Hoeve Vooruit da2 – Rekken da1

Op deze zonnige zondag begonnen we goed want, de kas werd meteen gespekt. Met € 3 in de pocket gingen we op weg naar de o zo verre Hoeve. Hoeve uit is altijd lastig.
Sinds dit seizoen hebben ze daar kunstgras, iets waar beide teams nog aan moesten wennen. Na een niet zo denderend begin kwamen we naar een kwartier met 1-0 achter. Dit zette ons op scherp en door een goede individuele actie van Sam maakten we de 1-1. Met deze stand gingen we de rust in. Na een goede peptalk van de trainer begonnen we weer met frisse moed aan de tweede helft. Door een goede redding van Anniek werd de 2-1 voorkomen. Helaas werd vanuit een corner de 2-1 binnen gekopt. Hierna moesten we flink aan de bak om toch de winst proberen te behalen. Dit lukte aardig en in de laatste 5 minuten maakte sam na een assist van Chantal de 2-2. In de 88e minuut scoorden we de verdiende 3-2 door een schot van Joske dat mis ging maar toch goed werd binnengeschoten door Maureen. Zo gingen wij met 3 punten in de pocket terug naar huis.

Gerelateerde berichten

Leave a Comment