Verslag Dames 2: DEO DA1– Sportclub Rekken DA2

8 Mei 2011 Vandaag door de afwezigheid van Myrthe en Ellen en de blessure van Tanja kregen we versterking van Chantal en Irene uit dames 1. Dames 1 moest later op de dag ook voetballen in Borculo en zo konden we makkelijk speelsters uitwisselen., Wij moesten om 8.15 al aanwezig zijn in de kantine, Iris zou rechtstreeks naar Borculo gaan (woont immers in Neede) en de rest zou in de kantine komen. Chauffeurs moeder Nijhof, broer Roerdink, Nel, Sylvia. Iedereen was aanwezig, ook nog op tijd en we konden richting de Dijkhoek vertrekken. In Eibergen stopte de auto’s voor ons (Sylvia en broer Roerdink) en hadden een woordenwisseling met elkaar, daarna maakte de auto met broer Roerdink een U-bocht en ging weer richting Rekken. Een waar misterie, wij in de auto van Nel aan het raden wat we waren vergeten, is iedereen er? Zou Myrthe dan toch meegaan? De spelerspassen, die had Sylvia meegenomen, de ballen, ook, de tas, ook….wat waren we dan toch vergeten?? Het bleef een mysterie, aangekomen in de Dijkhoek kwamen we erachter. We waren inderdaad iemand vergeten, onze vlagger. Gelukkig was hij ons ook vergeten, hij had zich verslapen en broer Roerdink heeft hem netjes bij huis opgehaald. We waren al mooi op tijd in de Dijkhoek aangekomen en hadden ruim de tijd om aan te kleden. Na het aankleden kwam Sylvia de kleedkamer in voor de wedstrijdbespreking. Voor de tijd hadden we onze rituelen al volbracht en deze zeiden dat de eerste helft iets minder ging, maar de tweede helft goed zou gaan. De statistieken waren ook in ons voordeel, uit spelen we vaak beter dan thuis. Sylvia had een goed gevoel over de wedstrijd en voelde dat dit onze beste wedstrijd ooit werd. Nou een goed streven en zo gingen we het veld op om aan de warming-up te beginnen.We moesten op het trainingsveld (lees zandbak) warmlopen, warm was het al, ondanks het vroege tijdstip waarin we ons bevonden (9.30 wedstrijd) was het al erg warm, de eerste zweetdruppels verschenen en de warming-up werd deels in de schaduw afgerond. De 2 groepjes gingen tactisch bij de schaduw staan, echter kon niet iedereen in de schaduw staan en zo gebeurde het dat de speelster met bal degene in de schaduw aanspeelde en daar de plek overnam….De warming-up ging niet denderend en de meeste hadden een slecht gevoel over het eigen presteren.

Het veld was erg hard geworden door de droogte en dat betekende goed opletten voor de enkeltjes. DEO stond op de 5e plaats en had bij aanvang van de wedstrijd 11 spelers, 2 meiden zouden nakomen ivm werken in de zorg.

We begonnen goed aan de wedstrijd, iedereen hield zich goed aan de afspraken en positioneel stond het erg goed. Soms waren we nog te onrustig en speelde we de bal zonder kijken zomaar weg. Al snel moest onze spits het veld verlaten, Wieke ging door haar enkel en zo kwam Chantal in het veld.

Er werden goed in driehoekjes gecombineerd en we waren veelal in de aanval. Wanneer DEO een aanval kreeg, bleek dat ze wel gevaarlijk door konden komen. Gelukkig konden zij niet scoren, helaas scoorde wij de eerste helft ook niet.

In de rust werden de puntjes op de i gezet, Sylvia gaf een goede speech en we geloofde dat er meer in zat. De tweede helft begonnen we even slap en na 10 minuten hadden we ons spel weer gevonden. Na ongeveer een half uur spelen kwamen we goed door en kon Chantal de bal inschieten. 0-1. Nog een kwartier te gaan en het zou mooi zijn dat we tegen de nummer 5 de 3 punten konden pakken. Helaas helaas, totaal onverdiend werd het 5 minuten voor tijd nog 1-1. Ondanks dit gelijke spel hadden we een goede wedstrijd gespeeld en konden we tevreden richting Rekken rijden. Nu met vlagger aan boord.

Nog 2 wedstrijden te gaan, kunnen we de lijn doorzetten en weer punten pakken? En wat gaat er weer mis? Wie of wat vergeten we volgende week? Lees het in het volgende verslag van Dames 2. De laatste wedstrijden moeten we tegen Ruurlo (thuis) en SDOUC (uit).

Opstelling:

Keeper: Nel
Achterhoede: Lobke – Lisa – Laura – Iris
Middenveld: Ivonne – Lieke – Irene
Voorhoede: Ilse – Wieke – Joyce

Wissels: Tanja en Chantal

Gerelateerde berichten

Leave a Comment