Rekken JO9 kampioen na zenuwslopende wedstrijd !

Nadat Rekken JO9 in de 1e competitiefase al kampioen werd in de 4e klasse, kon het op zaterdag 18 mei opnieuw kampioen worden, maar ditmaal in de 3e klasse. De tegenstander van vandaag was Avanti. Wij kenden de tegenstander nog niet, maar hadden veel verhalen over ze gehoord. Zij waren namelijk de vorige fase al kampioen geworden, maar door onbekende redenen niet gepromoveerd.

Ook wisten zij alle wedstrijden tot aan vandaag ruim te winnen. Het beloofde dus een echte kampioenswedstrijd te worden, en dat werd het ook.   Omdat wij wisten dat Avanti alles gemakkelijk had gewonnen, kozen wij ervoor om hoge druk te zetten. Elk duel moest gewonnen worden en op alle ballen zou fanatiek druk gezet moeten worden. Avanti moest overrompeld worden, dat was de manier waarop wij kampioen zouden moeten worden, volgens de jongens.   Na het eerste fluitsignaal vlogen de jongens er dan ook fanatiek op. De spelers van Avanti wisten niet wat er gebeurde, en schrokken hier duidelijk van. Toch kwam de ploeg uit Enschede wel op voorsprong. Maar Rekken liet zijn hoofd niet hangen, en na een minuut of 10 werd het 1-1, na een prachtige individuele actie van Roan.  Vlak voor de rust kwam Rekken zelfs op 2-1 voorsprong. Na een prachtige teamaanval was het spits Dex die de bal perfect in de hoek schoof, waardoor ook de goede keeper van Avanti er niet meer bij kon. Intussen werkte iedereen keihard om elke bal te winnen. Het spelplezier straalde er vanaf aan beide kanten, en de ouders en trainers langs de lijn genoten enorm van de wedstrijd. Avanti kreeg inmiddels wel enkele kansen, maar telkens stond keeper Sven in de weg.  Na de rust werd het gauw 2-2. Onze jongens wisten dat dat niet genoeg zou zijn voor het kampioenschap, en gaven nóg meer gas bij. Dit werd dan ook snel beloond. Vlak na elkaar schoten Raf en Roan raak en was het opeens 4-2 in het voordeel van Rekken.
Met nog ongeveer 10 minuten te gaan was het overleven voor de jongens in het groen. Ondanks de fanatieke inzet van Rekken werd Avanti sterker en kregen zij kansen. Echter hadden wij geluk, en raakten zij de lat, paal en hield Sven er veel uit. Met nog zo’n 5 minuten op de klok werd het dan toch 4-3, en startte er een zenuwslopende slotfase. Al onze jongens werkten keihard
om elke bal te winnen. Maar zou dit ook genoeg zijn?  Toen er nog 1 minuut te spelen was, leek Avanti de gelijkmaker te maken. Maar op miraculeuze wijze verdween de bal op de paal. Het was zo spannend dat zelfs de trainers en ouders langs de kant bijna niet meer durfden te kijken.   Maar daar was dan het eindsignaal! Rekken JO9 wist Avanti met 4-3 te verslaan en is kampioen van de 3e klasse! Een geweldige teamprestatie! Door kei- en keihard te werken voor elke meter was het gelukt, en dat werd dan ook uitbundig gevierd door de jongens. Er werd gefeest, gezongen en patat gegeten. En misschien ziet u ze volgende week nog wel voorbij rijden, want dan mogen de jongens op de platte wagen. Super goed gedaan jongens, dit hebben jullie verdiend!