Sportclub Rekken overtuigend langs SC Meddo

De inhaalwedstrijd tussen Rekken en Meddo is gewonnen door de thuisploeg. De 3-1 eindstand was misschien niet helemaal een goede weerspiegeling van de kansenverdeling, want de Rekkenaren waren behoorlijk dominant. Timo Buunk opende de score waarna Wouter Rexwinkel en Joey Vos ook beide hun bijdrage leverden.

Het treffen tussen Rekken en Meddo was een echte topper in de 5e klasse B, en door afgelasting hadden de beide ploegen nog niet tegen elkaar gespeeld. Rekken begon uitzonderlijk goed aan de wedstrijd. Na wat dreigende momenten leverde dit direct een goal op. Wouter Rexwinkel zag zijn afstandsschot nog gekraakt worden maar Timo Buunk schoot de rebound er overtuigend in. Wat volgde was een kansenfestijn van een minuut of 40. Een ruststand van 3-0 was absoluut niet vreemd geweest, maar de tweede treffer bleef tot aan de rust uit.
Na de pauze wisten de gastheren de marge dan toch te verdubbelen. Stan Nijhuis kwam goed door aan de linkerkant, zette hard voor en zag de keeper moeite hebben met de bal. Wouter reageerde hier attent op en werkte de bal achter de onfortuinlijke doelman. Gezien het spelbeeld en de kansen leek de wedstrijd definitief de kant van Rekken op te vallen, maar na een klein uur deed Meddo uit het niets wat terug. Onoplettendheid in de Rekkense defensie stelde de bezoekers in staat om van een meter of 16 aan te leggen en met een mooie inzet in de lange hoek vochten ze zich terug in de wedstrijd. Rekken wist goed om te gaan met de tegentreffer. De kansen bleven maar komen en uiteindelijk was het, zoals wel vaker de laatste weken, Joey Vos die de wedstrijd besliste. Hij nam een diepe bal van Timo knap aan en na een goede versnelling rondde hij rustig af.
Nieuws uit Berkelland heeft naderhand nog enkele interviews afgenomen:

Gerelateerde berichten