Rekken JO-7

Na een succesvolle seizoenstart speelden de JO-7 (jongens onder 7) de afgelopen periode een boeiende competitie fase 2 en 3. Onder leiding van Foppe Haanstra werd er gestreden tegen diverse Twentse voetbalverenigingen: Bon Boys (Haaksbergen), Eilermark (Enschede), Victoria’ 28 (Enschede) S.V. Rijssen, en Wilhelminaschool (Hengelo).

De trainingsavonden samen met JO-9 worden geleid door Ramon, Jesse en Teun en zijn van hoge kwaliteit, complimenten namens alle ouder(s)/verzorger(s). Voorgaande resulteert in een goed opkomstpercentage. Als hoogtepunt sluit elke training af met een eindpartij, wat hierbij opvalt is de gedrevenheid en hoge intensiteit van het spel. Duels worden niet geschuwd en het leren incasseren van nevenschade is hierbij dus ook aan de orde van de dag. Dit gaat deze generatie best goed af.
Het team is inmiddels aangevuld met 2 jonge talenten Bram Hoenink en Noah Eijsink. De JO-7 spelen zaterdags in toernooiverband tegen 2 of 3 andere verenigingen dit op een veld van 30x20m met kleine goals. In totaal werden er 30 wedstrijden gespeeld, 21 keer winst, 5 keer gelijk de overige verloren.
Tijdens enkele uitduels viel op dat Sp Rekken een goede organisatie heeft staan. Ontvangst op complex, beschikbaarheid kleedkamers, drinken in de rust, het lijkt vanzelfsprekend maar is het niet.
De afgelopen periode is steeds beter te zien welke plek de jongens zich in het veld aanmeten, Foppe helpt ze hierbij. We zien dat de spelers zich goed ontwikkelen, sterke verdedigende acties, welke afgewisseld worden met kapbewegingen en versnellingen het team speelt leuk voetbal. Op enkele sporadische momenten wordt nog overwogen reclameborden te tellen of is men in het hoofd bezig met het sinterklaas verlanglijstje, ook dat is JO-7 voetbal.
Staand van links naar rechts: Berend Rhebergen, Bram Hoenink, Xavi Winkelhorst, Kevin Tjoonk, Gijs Meddeler
Gehurkt: Noah Eijsink, Wess Winkelhorst

Gerelateerde berichten