Rekken maatje te groot voor Lochuizen

Op een zonovergoten Asterloo heeft Rekken goede zaken gedaan in de 5e klasse B. Hekkensluiter Lochuizen werd met 5-0 verslagen en door resultaten elders gaan de Rekkenaren nu alleen aan kop. Merijn Roos scoorde een hattrick en de overige twee doelpunten kwamen op naam van Joey Vos.

Het was SPRU-Sunday, dus de fanatieke aanhang van de thuisploeg had flink uitgepakt. Het is maar goed dat de rook groen was, anders hadden ze in Vaticaanstad gedacht dat er een nieuwe paus gekozen was. Na dit hartelijke ontvangst begon Rekken met de jacht op de openingstreffer. Deze liet even op zich wachten, hoewel aan kansen geen gebrek was. Uiteindelijk werden de gastheren in het zadel geholpen toen de doelman van Lochuizen werd uitgespeeld door Merijn Roos, waarna hij de spits van Rekken als klimtoestel gebruikte. Hierdoor kreeg Rekken een penalty en moesten de bezoekers verder met tien man. Merijn benutte zelf de strafschop en maakte vijf minuten later ook direct de 2-0 waardoor de wedstrijd al nagenoeg gespeeld was in de eerste helft.

Na rust duurde het even voordat de Rekkense doelpuntenproductie weer op gang kwam. Rond minuut 60 was het invaller Joey Vos die na een combinatie met Merijn de bal met enig fortuin binnenschoot. Een kwartier voor het einde completeerde Merijn zijn hattrick door met rechts fraai binnen te schieten. Het slotakkoord was voor Joey, die net als tegen DEO sterk inviel. Na een mooie diepe bal van Kevin Stokkers en goede coaching van Marc Blaauboer verschalkte Joey de gelegenheidsdoelman met een boogballetje om zo de eindstand op 5-0 te bepalen.

Graag willen we de gasten uit Lochuizen bedanken voor een gezellige derde helft. Net als tijdens de uitwedstrijd bleef het nog lang gezellig, mede door de muzikale ondersteuning van Wichert, Thies en Timo. De bezoekers konden zich prima vinden in het genre en samen zorgden zij voor een extra pilaar in de kantine ter ondersteuning van het plafond.
Rectificatie DEO-Rekken: in het verslag van vorige week werd geschreven dat Stan Nijhuis de assist op Timo Buunk verzorgde. Joey Vos nam de corner echter, zo liet hij mij weten in een anonieme brief.

 

 

Gerelateerde berichten