Rekken wint in Rietmolen

Sportclub Rekken pakt 3 punten op het winderige Rietmolen. Vorige week zondag lukte het Rekken niet om punten te pakken in de topper tegen Neede, afgelopen zondag was het echter wel raak. In een weinig enerverende wedstrijd weet Rekken met 0-2 te winnen uit bij Rietmolen. Hiermee doet het goede zaken, want concurrenten Erix en Neede verspeelden 2 punten. Op het winderige sportpark in Rietmolen trad Rekken aan voor de één na laatste competitiewedstrijd voor de winterstop. Rekken kende een matige eerste helft. Het lukte de mannen van Arno Knapen niet om comfortabel aan de bal te zijn en het initiatief in de wedstrijd te nemen. Het werd bij vlagen afgetroefd op duelkracht en felheid door Rietmolense formatie. Aan de bal was het ook voor Rietmolen lastig. Het resultaat was een matige eerste helft, waarbij Rekkense goalie Ramon Nijbroek na ongeveer 25 minuten uitviel na een ongelukkige botsing. Hij werd vervangen door Tom Griesen. Wonder boven wonder wist Rekken wel de openingstreffer te maken. In de 41e minuut stak Wouter Rexwinkel het veld over om vervolgens doeltreffend te schieten. 0-1 was dan ook de stand bij de thee. In de tweede helft wist Rekken zich te herpakken. Na een gezapige eerste helft, spatte de beleving er begin tweede helft wel vanaf. Het leidde tot een overwicht voor Rekken, maar nog niet tot goed veldspel. Verder dan een paar kleine kansen kwam het niet. Langzaam maar zeker drong Rietmolen wel verder aan. Het werd met name gevaarlijk door een aantal extreem verre inworpen. Deze slingerworpen werden vaak met moeite weggewerkt door het hart van de Rekkense verdediging. Rekken kwam er tegen het einde van de tweede helft niet meer aan te pas. Rietmolen hield de druk er op door iedere bal lang te gooien en leek daarmee ook succes te gaan boeken. De 1-1 bleef echter uit, en in extremis wist Rekken nog een leuke hoekschopvariant uit de hoge hoed te toveren. Waar het de logische keuze was dat de hoekschop in de laatste minuut uitgehaald werd, zodat de wedstrijd rustig uitgespeeld kon worden, besloot Joey Vos anders. De bal werd voor geslingerd, waarna Rick Nijland met een mooie knal de wedstrijd besliste. De eindstand in Rietmolen was 0-2. Volgende week speelt Rekken thuis tegen GSV ’63. Sportclub Rekken zal er alles aan doen om ook die wedstrijd om te zetten naar een goed resultaat en daarmee aanwezig te blijven in de top van de 5e klasse B