Wederom geen winnaar bij Rekken – Eibergen

Ondanks een behoorlijk ander wedstrijdbeeld dan de heenwedstrijd was het resultaat van de Berkelderby hetzelfde: 1-1. Voor rust was Rekken bij vlagen de dominantere ploeg terwijl Eibergen later in de wedstrijd het spel overnam. Het Rekkense doelpunt, zoals wel vaker tegen Eibergen, kwam op naam van Thijs Tankink.

Na de zeperd tegen Neede was er voor Rekken alles aan gelegen om een goed resultaat te halen tegen Eibergen. Op een goed gevuld Asterloo begon Rekken scherp aan de wedstrijd. De gasten hadden zichtbaar moeite met het veld terwijl de thuisploeg hier inmiddels mee heeft leren leven. Dit zorgde ervoor dat Rekken de eerste grote kansen kreeg. Thijs Tankink was tot twee keer toe gevaarlijk met het hoofd, en later kreeg hij ook nog een schietkans. Het grootste gevaar van Eibergen kwam vlak voor rust toen Ramon Nijbroek op stijlvolle wijze moest optreden bij een vrije trap.

Na rust bleef het spel op en neer golven, tot aan minuut 54. Waldo Rhebergen vond met een hoge voorzet Stan Nijhuis die teruglegde op de aanstormende Thijs Tankink. Met enig fortuin wist Thijs van dichtbij af te ronden om zo de ban te breken. Na de openingstreffer trok Eibergen het spel meer naar zich toe in de jacht op een gelijkmaker. Na enkele kansjes viel deze uiteindelijk zo’n 20 minuten voor het eindsignaal. Thies Diepenmaat wilde de bal achterin wegwerken maar raakte een aanvaller van Eibergen in het gezicht. Het bleek een perfecte aanname, want hij kreeg de bal in de loop mee en schoof deze beheerst langs Ramon. Het restant van de wedstrijd bleef Eibergen de heersende ploeg terwijl gokte Rekken op snelle uitbraken via invallers Merijn Roos en Joey Vos, maar gescoord werd er niet meer. Concurrenten Hoeve en Neede wisten ook nog eens te winnen waardoor het sportief gezien niet bepaald een super sunday was.