Rekken komt niet verder dan een gelijkspel tegen Hector

Ondanks een legio aan mogelijkheden heeft Sportclub Rekken op eigen veld niet weten te winnen van Hector. De bezoekers, die in de eerste seizoenshelft nog verslagen werden, namen van te voren al genoegen met een punt en dat bleek in het wedstrijdbeeld. Merijn Roos maakte de enige Rekkense treffer.

Ondanks het puntverschil op de ranglijst had Rekken vertrouwen in de wedstrijd tegen Hector. Over het algemeen is het aantal keren dat de bal de grond raakt bij de verrassende nummer zes van de ranglijst op één hand te tellen. Ook nu was het al snel raak. Binnen dertig seconden joegen de gasten de bal al weer met een rotvaart hard en hoog naar voren. De balvaste spits moet zich dan als een soort eenmansleger richting de goal zien te worstelen en af en toe lukt dit ook nog. Toch waren de betere kansen voor Rekken, maar het verhaal van dit seizoen blijft terugkeren: er wordt amper gescoord. Ook niet voor het eerst viel de openingstreffer enigszins tegen de verhouding in aan de andere kant. Een steekbal via Rekkens rechterzijde bleek de verdediging te machtig waarna Hector van dichtbij de score opende.

Na rust was het overwicht voor Rekken nog groter dan in het eerste bedrijf. Opnieuw waren er grote kansen, en uiteindelijk ook de gelijkmaker. De ingevallen Thijs Tankink zette vanaf links hard voor en Merijn Roos rondde via de binnenkant van de paal af. Direct na de 1-1 ging Rekken haastig op zoek naar de tweede treffer. Merijn had de winnende tot twee keer toe op de schoen en meerdere schoten uit de tweede lijn zorgden ook voor het nodige gevaar maar de Goorse muur werd niet meer geslecht waardoor de bezoekers als morele winnaar van het veld stapten.

 

Gerelateerde berichten