Sp.Rekken 3 – Longa‘30 10

Op de vroege zondag ochtend mochten de talenten van Rekken 3 aantreden tegen Longa 10. De gevoelstemperatuur lag onder het vriespunt. Een ijzige wind waaide over het veld. De wedstrijd zou om 10:30 beginnen en rond 9:30 begonnen de eerste spelers de kantine binnen te druppelen. Onder genot van een warme kop koffie van Gerrit konden de meesten zichzelf weer opwarmen. Andere spelers moesten nog niks van koffie weten op dat moment want die hadden het nog warm genoeg van al het alcohol wat er nog in hun bloed te vinden was van de avond er voor. Rekken 3 heeft op dit moment 2 keepers die elkaar afwisselen. Robert Boevink en Roy te Velthuis. Alleen die 2 hadden zich ziek gemeld. (er wordt nog gespeculeerd of dit met het koude weer te maken heeft) Dus werd er gebruik gemaakt van veldspeler Daan Scholte van Mast onder de lat.

De opstelling van Rekken 3

Er werd gevoetbald in een 4-3-3 formatie.

Keeper: Daan Scholte van Mast
Rechtsback: Milan Suijthof
Rechtscentraal: Rens ten Have
Links centraal: Paul te Brinke
Linksback: Marc Mateman
Rechtsmid: Rik te Velthuis
Linksmid: Stijn Vennevertloo
10: Mark Rhebergen
Linksbuiten: Rick Rexwinkel
Spits: Kasper Brugman
Rechtsbuiten: Bram Groot Wassink

Wissels: Bart Geverink, Maurice ten Barge (vlagger)

De wedstrijd stond onder leiding van Bob Ainsley.

De wedstrijd begon en al snel werd duidelijk dat Longa in een 4-4-2 formatie speelde.
Daar moesten de rekkense sterspelers even aan wennen. Vooral omdat de spelers van longa geen vaste posities aanhielden. De rechtsback was dan ook regelmatig linksvoor te vinden etc.
Maar toch ging het het eerste kwartier gelijk op. Longa verspeelde de bal op het middenveld. Waar door Rick Rexwinkel zichzelf kon lanceren en met een goede voorzet Kasper Brugman kon bedienen. De Keeper van Longa zag alleen Kaspers been voor de bal aan maar Kasper wist de bal toch binnen te tikken. 1-0 voor Rekken. Rekken kreeg geen grip op de wedstrijd maar het gaf ook geen kansen weg. Rekken speelde vooral flipperkast voetbal want als de bal veroverd werd werd die binnen 4 tellen al weer ingeleverd om er daarna weer zelf achter aan te vangen.
Bij Ado den Haag hebben ze het “Haags kwartiertje” bij rekken 3 hebben we het “Rekkens kwartiertje” alleen dit pakt in tegenstelling tot ADO slecht uit voor Rekken.
De focus lijkt kwijt en binnen 10 minuten krijgen we 2 wereldgoals om de oren. Van die goals waar van je denkt dat je die alleen op het aller hoogste niveau ziet. Maar ze zijn af en toe ook gewoon Rekken te bewonderen. 1-2 voor Longa dit was ook tevens de ruststand.

Na de warme beker thee kon de 2de helft dan beginnen.
Rekken had een tactisch masterplan bedacht om toch de wedstrijd na zich toe te trekken.
We lieten Stijn Vennevertloo de sterspeler van Longa in de gaten houden. Normaal zou Luc “de cape” Wessels hier geschikt voor zijn alleen Luc was met 2 goals in 2 wedstrijden opgeroepen voor SP Rekken 2. Stijn kreeg na de wedstrijd ook de bijnaam: “de Mantel”.
De Rechter centrale verdediger van Longa werd vrij gelaten in de opbouw. Dit leidde een paar keer tot balverlies waar door Rekken er goed uit kon komen. En na een kwartier voetballen zorgde Mark Rhebergen voor de 2-2 op het denkbeeldige scorebord. Lang hield Rekken stand tegen Longa maar echte kansen werden niet gecreëerd. Tot dat ongeveer het “Rekkens kwartiertje” weer aan brak in de 2de helft. Na een fout van gelegenheids doelman Daan Scholte van Mast werd de 2-3 gemaakt in het voordeel van Longa. Rekken deed er alles aan om nog terug in de wedstrijd te komen maar het was ter vergeefs. De 2-4 werd gemaakt door een corner. En rekken probeerde nog te scoren maar uit de counter werd de 2-5 op het scorebord gezet.

Leidsman Bob blies op zijn fluit voor het eindsignaal. En Rekken gaat als koploper van onderen de winterstop in.

 

Gerelateerde berichten

Comments are closed.