Rekken zakt volledig in na rust en gaat hard onderuit

Sportclub Rekken heeft de eerste seizoenshelft afgesloten met een pijnlijke 6-0 nederlaag tegen het UDI van voormalig hoofdtrainer Edwin van Eerten. Voor rust domineerden de bezoekers, kregen gigantische kansen en gaven nauwelijks iets weg. In de tweede helft ging het echter direct mis en bleek UDI genadeloos in de afronding.

Beide ploegen hadden voorafgaand aan de wedstrijd de laatste twee duels verloren. Des te meer reden om de winterstop goed in te gaan met een overwinning. Vanaf het eerste fluitsignaal leek Rekken zich hier meer van bewust want met een hoge intensiteit maakten ze het UDI behoorlijk lastig. De vleugels werden uitstekend benut en dit resulteerde in enorme kansen voor Timo Buunk en Wouter Rexwinkel. Beide waren niet trefzeker en ook een handvol andere mogelijkheden werden niet benut. Na ongeveer een halfuur kreeg UDI op raadselachtige wijze een hoekschop nadat Bram Helmers de bal via een tegenstander over de achterlijn had geschoten. Deze hoekschop werd nog verwerkt, maar nadat de bal opnieuw werd ingebracht middels een handige lob was het direct raak voor de thuisploeg. Behoorlijk tegen de verhouding in was de ruststand dan ook 1-0.

Toch was er voldoende vertrouwen in een goede afloop bij de Rekkenaren. Het veldspel was goed en er werden voldoende écht grote kansen gecreëerd. Dit vertrouwen verdween als sneeuw voor de zon toen bijna direct na rust de 2-0 viel. Een voorzet vanaf de linkerkant werd binnengekopt en dit betekende dat Rekken al twee keer moest scoren om minimaal een punt te behalen. Toen amper een minuut later slordig balverlies op eigen helft ook direct werd afgestraft was het gedaan met het verzet. UDI liep uit tot 6-0 en van het positieve spel van de eerste 45 minuten was om wat voor reden dan ook niets meer terug te zien.

Gerelateerde berichten