Rekken doet zichzelf opnieuw tekort

Na de onnodige 0-3 nederlaag van vorige week heeft Sportclub Rekken zichzelf opnieuw geen goede dienst bewezen. Tegen Victoria waren de Rekkenaren met afstand de beste ploeg maar het simpele weggeven van vier goals in de eerste helft deed dit goede spel teniet. Merijn Roos maakte twee goals, Timo Buunk één en zo werd het 3-4 op ’t Asterloo.

Na een goede trainingsweek en wat aanpassingen in de opstelling heerste er een goed gevoel bij Rekken. Vanaf de aftrap werden de bezoekers uit Enschede goed onder druk gezet en dit zorgde voor een overwicht voor de Rekkenaren. Toch ging het zoals zo vaak dit seizoen mis aan de andere zijde. Een breedtebal in de verdediging schonk Victoria de mogelijkheid om doelman Ramon Nijbroek één op één op te zoeken en dat deden ze met verve. Rekken reageerde goed op de tegengoal door gewoon verder te gaan waar ze gebleven waren. Zo’n tien minuten na de 1-0 resulteerde dit in de gelijkmaker. Timo Buunk gaf vanaf rechts scherp voor en vond Merijn Roos die van dichtbij raak kopte. Lang bleef deze gelijke stand niet staan. Geklungel met een terugspeelbal op korte afstand resulteerde volgens de scheidsrechter in een overtreding van Ramon waarna de bal op de stip ging. De spits van Victoria maakte deze buitenkans vervolgens koelbloedig af met een Panenka. Iets later wist Victoria halverwege hun eigen helft de bal te veroveren. Ze probeerden de bal achter de verdediging te steken, maar iedere aanwezige op ’t Asterloo kon zien dat de ontvanger buitenspel stond. Eén iemand besloot echter dat dit niet het geval was, en helaas was dit iemand die met een fluitje in de middencirkel stond. Met enkele meters voorsprong was het voor de aanvaller van Victoria een koud kunstje om de 1-3 binnen te schieten. Nog voor rust wist Rekken de aansluitingstreffer te maken. Merijn Roos was opnieuw trefzeker met het hoofd, ditmaal op aangeven van Thijs Tankink die een corner heerlijk aan wist te snijden. De koek was echter nog steeds niet op in deze krankzinnige eerste helft. Enkele minuten na de 2-3 schoot Victoria hard op de lat waarna ze in de rebound attenter waren dan Rekken. Hierdoor gingen de Enschedeërs alsnog met een marge van twee de kleedkamer in.

Na rust werd het wedstrijdbeeld een stuk eentoniger. Rekken bleef de betere ploeg maar gaf nu ook niets meer weg. Nog steeds werden er een aantal goede kansen gecreëerd maar het zou nog tot minuut 65 duren voordat er weer gescoord werd. Timo kwam vanaf rechts het doelgebied in dribbelen, slalomde zich handig door de verdediging van Victoria en rondde met links af. In het slotoffensief kwam Rekken nog meerdere keren dichtbij. Gezien de lengte van het verslag van de eerste helft bespaar ik u de details, maar gescoord werd er dus niet meer waardoor pakjesavond vroeg viel voor Victoria.

 

Gerelateerde berichten

Comments are closed.