Rekken verslaat tiental van Neede in blessuretijd

Het weerzien met oud-trainer Colin Stokkers heeft Sportclub Rekken drie punten opgeleverd. In een wedstrijd die alles bevatte trok de thuisploeg na een hoop gemiste kansen in extremis alsnog aan het langste eind. Stan Nijhuis maakte de openingstreffer, waarna invallers Kevin Stokkers en Thies Diepenmaat Rekken langs Neede schoten.

Vanaf het begin was Rekken de dominantere ploeg op ’t Asterloo. Het balbezit werd ook direct omgezet in een aantal kleine mogelijkheden maar deze werden geen van allen benut. Neede creëerde eigenlijk niets, totdat ze een tweede bal wonnen op het middenveld. Deze werd meteen achter de Rekkense verdediging gelegd waarna ook doelman Ramon Nijbroek één op één geklopt werd: 0-1. Lang konden de gasten niet genieten van hun voorsprong want vijf minuten later trok Stan Nijhuis de stand gelijk op aangeven van Timo Buunk. Na de gelijkmaker kreeg Rekken een aantal gigantische kansen om de score uit te bouwen maar opnieuw had de thuisploeg grote moeite met afwerken. Hierdoor hielden ze Neede in leven met een ruststand van 1-1.

Na rust verloor Rekken de grip een beetje wat ervoor zorgde dat Neede ook wat gevaarlijker werd. Dit zorgde voor een uiterst vermakelijke tweede helft voor de toeschouwers. Neede kwam meerdere keren bijna op voorsprong, maar tot drie keer toe kon Ramon reddend optreden. Eén keer werd de keeper wel verslagen, maar toen stond de doelpaal zijn mannetje. Aan de andere kant stapelden de kansen zich ook op maar tot wanhoop van de Rekkenaren werd er opnieuw niet gescoord. Toen Neede een minuut of twintig voor het einde de bal wild de hoek in schoot ging het alsnog mis. Rekken dacht dat de bal uit zou gaan maar dit was niet het geval. Hierdoor kon de linksbuiten van Neede de bal oppikken, naar binnen dribbelen en doeltreffend afronden. Toch gaf Rekken zich niet gewonnen en drie minuten later was het weer raak aan de andere zijde. Kevin Stokkers controleerde een hoekschop van Dennis Schepers en rondde knap af, waardoor het een hectische slotfase beloofde te worden. Dit bleek direct na de gelijkmaker: de doelman van Neede claimde te zijn gehinderd bij de hoekschop maar de scheids wilde hier niets van weten. Dit tot onvrede van de keeper die zijn frustratie uitte en met rood in kon rukken. Tegen tien man wist Rekken de druk nog hoger op te voeren maar wéér bleek scoren een haast onmogelijke opgave. In de slotseconden viel de verlossende 3-2 alsnog toen Thies Diepenmaat op aangeven van Waldo Rhebergen schitterend raak schoot in de lange bovenhoek.

Gerelateerde berichten

Comments are closed.