Rekken bijt zich stuk op Hoeve Vooruit

Ondanks een flink aantal mogelijkheden en prima veldspel is Sportclub Rekken er niet in geslaagd om drie punten mee te nemen uit Sint Isidorishoeve. Op de eerste tien minuten na was Rekken de bovenliggende partij maar de ploeg van Tjerja Knaken moest genoegen nemen met een doelpuntloos gelijkspel.

Hoeve is de competitie zeer aardig begonnen en ook vorig jaar had Rekken tot tweemaal toe moeite met hun fysieke spel. Dit bleek in de openingsfase opnieuw: de thuisploeg begon met veel energie en dit zorgde voor onrustig spel van Rekken. Toen na een minuut of tien de storm wat ging liggen kreeg Rekken de overhand. Het betere spel ging ook gepaard met een aantal kansen. Stan Nijhuis en vooral Marc Blaauboer kwamen dichtbij een openingstreffer maar de doelman van Hoeve zorgde eigenhandig voor een 0-0 ruststand. Een smet op de verder sterke eerste helft was het vroege uitvallen van Thijs Tankink die na een verkeerde landing op het kunstgras niet verder kon.

Direct na rust ging Rekken verder waar het gebleven was. Het bleef echter vooral bij dreiging, en deze goede fase werd beëindigd door veel ophef en overtredingen waardoor het tempo volledig uit de wedstrijd werd gehaald. Om wat te forceren bracht Rekken Merijn Roos en Timo Buunk binnen de lijnen, en dit duo besliste bijna de wedstrijd. Merijn zette Timo na een korte solo alleen voor de keeper, maar laatstgenoemde raakte van dichtbij de keeper. Een slordige tien minuten voor het einde kwam Rekken opnieuw dichtbij. Ditmaal was het Dennis Schepers die vanaf een meter of 25 de bovenhoek zocht, maar ook hij zag zijn inzet gekeerd worden door de uitblinkende doelman van Hoeve. In de slotseconden kreeg Merijn nog een kans met het hoofd maar deze ging langs het doel waardoor het scorebord een rustige zondag beleefde.

 

Gerelateerde berichten

Comments are closed.