Rekken incasseert er zes bij onnodig harde nederlaag

Sportclub Rekken heeft op bezoek bij titelfavoriet SV Delden opnieuw een forse nederlaag geleden. Een uur lang leek er niet zoveel aan de hand, maar na negentig minuten stond er toch 6-0 op het scorebord. Hiermee zakt Rekken naar plek negen terwijl Delden de koppositie in handen houdt met de maximale score na vier wedstrijden.

Voorafgaand aan de wedstrijd was het duidelijk dat de uitwedstrijd tegen Delden een behoorlijke opgave zou worden. De thuisploeg liep vorig jaar onder toeziend oog van een kleine Rekkense delegatie promotie mis in de finale van de nacompetitie, en dus zijn ze ook dit jaar als één van de favorieten actief in de vierde klasse B. Toch was de openingsfase redelijk vlak. Rekken hield goed tegen en kreeg zelfs de eerste kans van de wedstrijd. Delden creëerde ook amper iets, maar toen ze na een kwartier een discutabele vrije trap kregen op zo’n 18 meter was het direct raak: 1-0. Het wedstrijdbeeld veranderde niet echt en Rekken bleef zoeken naar kansen. Deze kwamen via enkele afstandsschoten maar echt getest werd de Deldense doelman niet. Helaas kreeg Rekken voor rust nog een domper te verwerken. Doelman Ramon Nijbroek maakte volgens de arbiter een overtreding bij het inglijden op een aanvaller en zo belandde de bal op de stip. De strafschop werd nog bijna gekeerd door Ramon maar het mocht niet baten waardoor Rekken zonder echt iets weg te geven toch 2-0 achterstond bij rust.

Het eerste kwartier na rust kende Rekken zijn sterkste fase. Ze maakten twee snelle tegenaanvallen goed onschadelijk en kwamen via Dennis Schepers tot tweemaal toe dicht bij een aansluitingstreffer. Zijn pogingen vanaf de rand van het strafschopgebied werden echter gekeerd door de doelman en de lat. Toen niet lang hierna de 3-0 viel was het gedaan met het Rekkense verzet. Delden liep uit tot 5-0 en in de slotminuut kreeg Ramon zijn tweede gele kaart voor een handsbal buiten het doelgebied waardoor hij het veld moest verlaten. De vrije trap die hieruit volgde werd achter gelegenheidsdoelman Kevin Stokkers geschoten wat de eindstand op 6-0 bepaalde.

 

Gerelateerde berichten