Sportclub Rekken verliest doelpuntenfestijn op eigen veld

De competitiestart is voor Rekken niet verlopen zoals gehoopt. Op het eigen Asterloo werd er met 3-5 verloren van de Tubanters. Merijn Roos ging verder waar hij vorig seizoen gebleven was en scoorde direct weer terwijl de uitblinkende Thijs Tankink tweemaal het net vond.

Na wisselende resultaten in de beker was het tijd voor het echte werk. Hoofdtrainer Tjerja Knaken moest noodgedwongen enkele wijzigingen doorvoeren ten opzichte van de winstpartij tegen Erix vorige week, maar in grote lijnen was het dezelfde opstelling. In de openingsfase waren beide teams aardig aan elkaar gewaagd, met kansjes en dreiging over en weer. Uiteindelijk waren het de bezoekers die de ban braken door een aanval over hun linkerkant van dichtbij af te ronden. Hierna ontbrandde de wedstrijd. Rekken deed al vrij snel wat terug via Merijn Roos: hij kopte een corner van Stan Nijhuis binnen. Lang stond de 1-1 niet op het scorebord. Vlak na de gelijkmaker counterden de bezoekers zich weer op voorsprong. Ze onderschepten de bal net voor de middenlijn, profiteerden van een gebrek aan organisatie bij Rekken en speelden er handig tussendoor: 1-2. Toen ook de 1-3 nog voor rust viel leek Rekken aardig in de problemen te komen, maar Thijs Tankink beperkte in de slotseconden van de eerste helft de schade tot 2-3.

Na rust veranderde het wedstrijdbeeld niet echt. Het bleef een open wedstrijd met kansen aan beide kanten. Doelman Ramon Nijbroek pareerde nog een aantal schoten van de gasten, terwijl ook Rekken mogelijkheden kreeg via onder anderen Stan en Merijn. Toch was het opnieuw de uitploeg die als eerste scoorde uit een rebound. Rekken bleef zoeken naar goals en de aansluitingstreffer viel opnieuw via Thijs. Na een goede actie rondde hij beheerst af. Er leek een echt slotoffensief te komen van de Rekkenaren met Bram Helmers als extra stormram, maar dit mocht niet baten. Enkele minuten na zijn entree deelden de bezoekers de genadeklap uit: 3-5.

 

Gerelateerde berichten

Comments are closed.