Rekken stelt kampioensfeest Markelo uit met knappe comeback

Sportclub Rekken heeft er voor gezorgd dat het kampioenschap in de vierde klasse B pas op de laatste speeldag beslist wordt. Markelo had een overwinning nodig om zeker te zijn van de titel, maar de koploper gaf een 1-3 voorsprong uit handen. Merijn Roos was zoals vaker dit seizoen de grote man bij Rekken: hij maakte alle goals voor de thuisploeg.

Zoals aangekondigd kwamen de gasten met vier volle bussen naar Rekken. Toch waren ze er niet allemaal gerust op: nog voor de wedstrijd kon Rekken rekenen op complimenten  voor de heenwedstrijd, die in een enigszins geflatteerde 4-1 voor Markelo eindigde. Het begin van de wedstrijd was behoorlijk gespannen. Rekken vond het allemaal wel best en liet Markelo komen, maar tot grote kansen kwamen ze amper. Halverwege de eerste helft onderschepte Rekken op eigen helft de bal, waarna Waldo Rhebergen met een diepe bal Merijn Roos lanceerde. De spits gaf de Markelose doelman het nakijken met een prachtige lob waardoor Rekken enigszins tegen de verhouding in aan de leiding kwam. Lange tijd zag het er naar uit dat 1-0 de ruststand zou zijn, maar in de laatste minuten voor rust sloeg de koploper tweemaal toe waardoor de wedstrijd compleet op zijn kop stond: 1-2.

Toen bijna direct na rust de 1-3 viel leek het kampioenschap wel binnen voor Markelo. Ze verzuimden echter om de score verder uit te bouwen, tot frustratie van de toeschouwers. Dylan Bijlsma, die na enkele weken afwezigheid weer terug was tussen de palen, bewees meerdere keren van onschatbare waarde te zijn voor Rekken met fantastische reddingen. Ook Waldo kon rekenen op complimenten van de toeschouwers van zowel de thuis- als uitploeg. Sinds zijn terugkeer was hij vooral geliefd door zijn introductie van de kipburger in de kantine, maar nu bewees hij ook zijn waarde op het veld. Wie dat ook nog eens deed was competitietopscorer Merijn Roos. Eerst scoorde hij op aangeven van Thijs Tankink, en daarna werd de voorbereiding verzorgd door Koen Konniger. Merijn kwam zelfs nog dicht bij een vierde treffer, maar hij kopte op de binnenkant van de paal. Ook Markelo scoorde niet meer ondanks een legio aan mogelijkheden, waardoor de stand op 3-3 bleef steken.

Gerelateerde berichten

4 Thoughts to “Rekken stelt kampioensfeest Markelo uit met knappe comeback”

 1. … [Trackback]

  […] There you will find 59113 additional Information on that Topic: sprekken.nl/2022/06/04/rekken-stelt-kampioensfeest-markelo-uit-met-knappe-comeback/ […]

 2. … [Trackback]

  […] Read More here to that Topic: sprekken.nl/2022/06/04/rekken-stelt-kampioensfeest-markelo-uit-met-knappe-comeback/ […]

 3. bamboo music

  bamboo music

 4. 220

  … [Trackback]

  […] Read More on that Topic: sprekken.nl/2022/06/04/rekken-stelt-kampioensfeest-markelo-uit-met-knappe-comeback/ […]

Comments are closed.