Pupil van de week: Jasper Leusink

Zondag 22 mei :  SP.Rekken 1 – Twenthe Goor  1  , Aanvang om 14:00 uur , Balsponsor: Menzing Eetsalon  >>>  Zondag heeft Rekken alweer een thuiswedstrijd. Dit keer komt Twenthe Goor naar het Asterloo.  De 12 jarige Jasper Leusink mag de pupil van de week zijn. Jasper is begonnen als kabouter en nu al weer 7 jaar voetballer bij Rekken.  Hij woont aan de Woerden samen met zijn ouders Chantal en Erik. Hij heeft 2 oudere zussen. Imke (16) en Anne (14). Mamma werkt als gehandicapten verzorgende bij Estinea in Neede. Pappa werkt op de financiële afdeling bij Atag Verwarming in Lichtenvoorde. Ook de hond Daiko woont bij hen in huis. Daiko is heel erg lief en heel schattig. Hij houdt er van om met ons te spelen met de bal. Hij kan zelfs de bal vangen.

Jasper zit inmiddels in groep 8 van IKC de Berkel bij de leerkrachten juf Ellen en juf Marije en bij  stagiaire Lynn. Gym is het leukste vak. Het is wel een leuke school maar Jasper vindt het soms een beetje saai. Hij wil wel een keer naar een andere school. Jasper werkt graag met zijn handen. Daarom gaat hij na de zomervakantie naar het Zone College in Borculo. Daar heeft hij erg veel zin in. Het is wel een flinke afstand maar hij heeft hiervoor gelukkig een elektrische fiets. Op deze school gaat hij uitzoeken wat hij later wil worden. Hij denkt dat het automonteur gaat worden.

Op woensdag 11 mei was Jasper jarig. Hij is toen 12 jaar geworden. Het was een drukke dag. Eerst moest hij verkeersexamen doen met de hele klas in Eibergen Het was erg mooi dat iedereen slaagde.  s’Avonds mocht hij opblijven. Dat kwam goed uit. Ajax is zijn favoriete club en ze konden die avond kampioen worden. Ze wonnen de wedstrijd en Jasper was heel blij met het resultaat. Ajax was opnieuw kampioen van Nederland.

Naast allerlei activiteiten in Rekken waar de familie Leusink actief aan deelneemt trekken ze er met de vakanties ook vaak op uit. Zo zijn  ze in de meivakantie 10 dagen op het Canarische eiland Tenerife geweest. Jasper is dat erg goed bevallen. Er waren een aantal grote zwembaden met veel  grote glijbanen. Ook hebben ze een auto gehuurd en daardoor veel van het eiland gezien. Jasper vond de uitbundige natuur de moeite waard. De zomervakantie wordt vaak in Nederland gevierd. De familie Leusink bezit een vouwwagen. Hiermee gaan ze vaak in de zomer op pad.

Elk jaar gaat de familie een week op wintersport. In Oostenrijk huurt men een appartement. Dat gebeurd meestal rond kerst. Het word zo geregeld dat men met oud en nieuw weer thuis is. De hele familie gaat daar op de lange latten. Jasper was nog heel jong toen hij skiën leerde. Inmiddels gaat dat zo goed dat hij volgend jaar wil leren snowboarden.    Jasper speelt in het team Jo- 13. Hij is aanvoerder. Hij speelt op de posities centraal middenvelder of centraal verdediger. Scoren doet hij haast nooit, maar vorige week is het hem weer eens gelukt. Volgens Jasper is het een leuk vriendenteam die lekker met elkaar kunnen kletsen. De trainers en leiders Tycho, Ton en Michel zorgen ervoor dat er mooie resultaten gehaald worden en dat de sfeer prima is.

Onder het motto JO-13 wil Europa veroveren is er een mooi plan gesmeed. Het team wil deelnemen aan een groot internationaal voetbalkamp in het Belgische Oostende. Dat kost natuurlijk geld. Een aantal sponsors hebben bijgedragen maar de jeugd heeft zelf ook de handen uit de mouwen gestoken. Zo hebben ze op een zaterdag meer dan 100 auto’s gewassen bij Winkelhorst in de wasstraat. Er werd zelfs nog een trekker met een kar onder handen genomen. Alle leden van het team hebben geholpen en het heeft een mooi centje opgebracht. Ook is er nog een lege flessenactie op touw gezet welke ook goed is geslaagd. Het toernooi is met Pinksteren en iedereen kijkt er naar uit.

Zondag is het zover. Jasper mag pupil van de week zijn. Daar heeft hij heel veel zin in. Hij heeft al heel veel familie, vrienden en buren uitgenodigd om te komen kijken. Wij hopen dat Jasper een fijne middag zal hebben, dat het een mooie wedstrijd gaat worden en dat de punten in Rekken blijven.

 

 

Gerelateerde berichten

8 Thoughts to “Pupil van de week: Jasper Leusink”

 1. … [Trackback]

  […] Read More on that Topic: sprekken.nl/2022/05/20/pupil-van-de-week-jasper-leusink/ […]

 2. … [Trackback]

  […] Info on that Topic: sprekken.nl/2022/05/20/pupil-van-de-week-jasper-leusink/ […]

 3. … [Trackback]

  […] Read More here on that Topic: sprekken.nl/2022/05/20/pupil-van-de-week-jasper-leusink/ […]

 4. … [Trackback]

  […] Find More Info here on that Topic: sprekken.nl/2022/05/20/pupil-van-de-week-jasper-leusink/ […]

 5. … [Trackback]

  […] Find More on on that Topic: sprekken.nl/2022/05/20/pupil-van-de-week-jasper-leusink/ […]

 6. … [Trackback]

  […] Read More to that Topic: sprekken.nl/2022/05/20/pupil-van-de-week-jasper-leusink/ […]

Comments are closed.