Bijzondere mijlpaal voor Merijn Roos bij ruime zege Rekken

Ondanks een moeizame start heeft Rekken drie punten opgehaald in Buurse. Hierdoor houden de Rekkenaren de bovenste posities in zicht, terwijl Buurse steeds harder moet vrezen voor degradatie. Voor topscorer Merijn Roos was het een speciale middag: met een dubbeslag zette hij zijn carrièretotaal in dienst van Rekken op maar liefst 100 doelpunten. De andere treffers kwamen op naam van Timo Buunk en Joey Vos.

Buurse-uit is doorgaans een lastig affiche voor Rekken, dus van onderschatting was geen sprake. De thuisploeg maakte hun reputatie waar door een sterke eerste helft af te leveren. Rekken werd nauwelijks gevaarlijk en kwam moeizaam tot kansen, terwijl Buurse vooral in de tegenaanval behoorlijk dreigend was. Dit leverde al vroeg een goal op, toen Rekken tot twee keer toe niet ingreep op eigen helft. Buurse combineerde rustig door de verdediging en schoot de bal achter de debuterende Bjorn ten Haken: 1-0.

In de tweede helft trok Rekken de wedstrijd wat naar zich toe, maar het duurde nog een minuut of tien voordat dit overwicht zichtbaar werd op het scorebord. Timo Buunk brak uiteindelijk de ban voor de bezoekers, door van buiten het zestienmetergebied fraai raak te krullen. Het bleek een breekpunt voor Buurse want niet veel later maakte Merijn Roos op aangeven van Daan Papenborg de 1-2. Hierna kreeg Stan Nijhuis een enorme kans om de wedstrijd te beslissen, maar de lat en de doelman van Buurse voorkwamen dit. Ruim tien minuten voor het einde was het Joey Vos die alsnog een einde maakte aan de hoop van de thuisploeg. Na een kenmerkende lange sprint rondde hij rustig af: 1-3. Niet veel later kreeg Joey de kans om zijn tweede te maken, maar hij stuitte op de keeper. Uiteindelijk was het Merijn die het slotakkoord verzorgde. Na goed doorkoppen van Jasper Stein schoot Merijn zijn 100e officiële doelpunt in Rekkense dienst binnen om zo de eindstand op 1-4 te bepalen.

 

Gerelateerde berichten

Comments are closed.