Rekken zonder al te veel problemen langs Hector

Sportclub Rekken heeft zich op zakelijke wijze hersteld van de nederlaag bij SV Delden. Op eigen veld werd laagvlieger Hector met 3-1 verslagen. De openingstreffer kwam op naam van Stan Nijhuis, waarna competitietopscorer Merijn Roos de andere twee doelpunten voor zijn rekening nam.

Vanaf het begin was de thuisploeg zoals verwacht de bovenliggende partij. Er was constant druk op de helft van Hector, maar het ging vaak fout in de beslissende pass van Rekken waardoor er van uitgespeelde kansen geen sprake was. De eerste echt grote mogelijkheid was voor Tom Tankink, die vanaf 17 meter met buitenkantvoet op de paal volleerde. Na ruim 20 minuten was het dan toch raak: Stan Nijhuis opende de score door een terugspeelbal van Hector slim te onderscheppen, om vervolgens de bal over de doelman te werken. Lang kon Rekken niet genieten van de voorsprong. Amper een minuut later leverde keeper Dylan Bijlsma de bal in bij een tegenstander, die dankbaar gebruik maakte van dit buitenkansje: 1-1.

Na rust bleven grote kansen lange tijd uit aan beide kanten. Rond minuut 70 zorgde Joey Vos met een scherpe corner voor het kantelpunt. Zijn hoekschop draaide in één keer in het doel, waarna een veldspeler van Hector besloot om zijn beste imitatie van Luis Suarez uit de kast te halen. Net als de Uruguayaan op het WK van 2010 deed de speler van Hector wat zijn doelman niet kon: de bal met de handen uit het doel houden. De speler kreeg rood, Rekken een strafschop en in tegenstelling tot Asamoah Gyan scoorde Merijn Roos de penalty wel: 2-1. De spits was zelf ook verantwoordelijk voor het slotakkoord, door de bal op de helft van Hector te onderscheppen en vervolgens af te ronden voor de 3-1. Roy Leusink was nog dicht bij een vierde treffer, maar hij rondde de prachtige aanval die hij zelf had opgezet niet doortastend genoeg af waardoor de keeper het laatste woord had.

 

 

Gerelateerde berichten

3 Thoughts to “Rekken zonder al te veel problemen langs Hector”

  1. … [Trackback]

    […] Read More to that Topic: sprekken.nl/2022/05/02/rekken-zonder-al-te-veel-problemen-langs-hector/ […]

  2. … [Trackback]

    […] Info on that Topic: sprekken.nl/2022/05/02/rekken-zonder-al-te-veel-problemen-langs-hector/ […]

Comments are closed.