Pupil van de week: Siem Klein Gebbink

Zondag 1 mei: Rekken – Hector op het Asterloo om 14.00 uur >> Balsponsor: Jumbo Parasols Lochem >> De 11-jarige Siem Klein Gebbink mag bij deze wedstrijd de pupil van de week zijn. Siem is een wilskrachtige, opgewekte, spontane en gemotiveerde kerel die heel veel van voetballen houdt. Hij woont in de Holterhoek. Zijn ouders heten Mascha en Martijn. Jans (9) is zijn broertje en Jula (7) is zijn zusje. Martijn is veehouder en Mascha werkt op het Ocon, Orthopedisch en Sportmedisch Centrum in Hengelo (O). Ook de hond Boef woont bij hun in huis.

Siem heeft een haan en een hen. Met de Pasen zijn er 3 kuikentjes geboren. De kuikentjes mogen nu nog even in een grote doos met een rek erover in de woonkamer blijven. Binnenkort als ze groter zijn moeten ze naar de schuur.

Siem heeft last van epilepsie. Daarom gaat hij naar de Diekmaat school in Neede. De Diekmaat is een school voor speciaal basisonderwijs. Siem zit met 13 andere kinderen in groep 6-7a. Rekenen vind hij een leuk vak en taal vind hij minder leuk. Het is een fijne school en de juffen Charlaine en Kristi helpen je heel goed. Elke morgen om half 8 word hij als eerste opgehaald met het busje wat hem en 8 kinderen naar Neede brengt.

Over zijn epilepsie verteld Siem het volgende: ik moet vaak medicijnen innemen. Samen met mama ben ik een keer naar Heeze in Brabant naar het ziekenhuis geweest. Daar moest ik een paar nachten blijven. Ze hebben mijn hersenen daar in de gaten gehouden. Alleen fietsen mag ik niet. Ook mag ik met gym niet in de touwen klimmen of in het wandrek. Dat vind ik wel heel jammer! Ook tijdens het voetbal heb ik wel eens epilepsie. Daar merk ik zelf niks van. Alleen dan dat ik opeens ergens op het veld sta waar de bal niet meer is.

Over zijn toekomst heeft Siem ook al nagedacht. Later  wil hij “boer” worden. Papa helpen op de boerderij vind het mooiste wat er is. In de zomer haalt hij vaak de koeien in de wei op en helpt daarna met melken. Tot voor kort molk hij wel eens een koe met de hand. Mamma gebruikte de melk voor het bakken van pannenkoeken. Deze koe is er niet meer en de andere koeien vinden het melken met de hand niet zo leuk. Als de kalfjes ongeveer 4  weken oud zijn gaan ze naar het opfokbedrijf van oom David. Als ze na ongeveer 2 jaar terug komen om hun eerste kalfje te krijgen kent Siem deze dieren gelijk terug en weet nog hoe ze heten.

Ook heeft Siem een eigen stukje land. Dat is hij nu aan het bewerken. Binnenkort gaat hij hier aardappelen poten. Later gaat hij ze rooien en dan worden ze door het gezin opgegeten. In de zomer maait Siem altijd het gazon. Ook bij opa en oma die naast hen wonen. Maar ook het eigen voetbalveld krijgt dan een maaibeurt.

Als het slecht weer is weet Siem zich prima binnen te vermaken. Hij vind het leuk om mama te helpen met klusjes en te helpen met koken. Op de computer speelt hij vaak het spel Farming Simulator. Dan heb je een eigen boerderij waar je dieren moet verzorgen. Ook moet je het land bewerken en je moet geld verdienen. Dat geld kun je weer gebruiken voor dingen die je aan wilt kopen, zoals trekkers en andere machines. Trouwens deze machines kun je ook huren.

Siem speelt in het team JO-11. Hij is aanvoerder en staat het liefst rechtsvoor. Het team bestaat uit 8 spelers. Volgens Siem is het systeem 1-3-1-3. Mark Roossink is een prima trainer en leider en hij laat je lekker voetballen. Het aller-leukste bij Rekken is het zelf voetballen en kijken naar het eerste. Zijn buurjongens Stan Nijhuis en Bram Helmers vind hij de beste spelers van Rekken, maar ook Merijn Roos en Marc Blaauboer zijn erg goed.   Mathijs de Ligt is volgens Siem de beste speler van Nederland en Antonie de beste buitenlander. Ajax is zijn favoriete club in Nederland en Bayern Munchen is de beste club van de wereld.

Zondag is het zover. Siem mag pupil van de week zijn. Hij heeft al zijn vrienden, familie en kennissen uitgenodigd om te komen kijken. En hij hoopt dat het een mooie wedstrijd gaat worden en dat Rekken gaat winnen. En wij van Rekken hopen dat Siem en iedereen die komt kijken een mooie middag zullen hebben.

 

 

Gerelateerde berichten

Comments are closed.