VIOS Beltrum7 – Rekken 4

Zondag 3 april, Beltrum , Na 2 gelijke spelen, een overwinning en een nederlaag tegen de nummer laatst in maart, begon de aprilmaand, met een uitwedstrijd in Beltrum voor het vierde. Door blessures en afmeldingen was het lastig om een representatief elftal op de been te krijgen, maar dankzij de jongens van het zaterdagteam kon er afgereisd worden naar Beltrum.

Om de nederlaag van vorige week te doen vergeten werd er een tactische omzetting gedaan. Deze pakte echter niet goed uit en na een kwartier keek het vierde al tegen een 2-0 achterstand aan. Door een omzetting in het veld door te voeren werd de wedstrijd langzaam naar ons toe getrokken. Door goed druk te zetten viel al snel de aansluitingstreffer. Een beauty van Maikel G betekende de 1-2. Rekken bleef druk houden op Beltrum en na een vloeiende aanval over meerdere schijven wist Rick R. het net te laten bollen en was de wedstrijd weer in evenwicht. Vlak voor rust werd echter verkeerd uitverdedigen door de Rekkense defensie genadeloos afgestraft en gingen we met een 3-2 achterstand de rust in. Deze wedstrijd hoeven we niet te verliezen, we moeten druk blijven houden op hun defensie en resoluter zijn in het uitverdedigen. Met deze doelstelling begonnen we aan de 2e helft. Het leverde al vrij snel een levensgrote kans op, maar een goede voorzet van links werd bij de 2e paal helaas niet binnen gegleden. Het spel golfde op en neer en beide teams kregen kansjes. Halverwege de tweede helft kon de middenvelder van Beltrum vrij opdribbelen en met een bekeken schuiver van een meter op 25 wist hij de Rekkense defensie en onze keeper te verrassen. Plotseling keken we tegen een 4-2 achterstand aan. Rekken begon aan een slotoffensief. Die leverde een corner op, waaruit de 4-3, wederom Rick R, werd binnengeknald. In de race tegen de klok werd gezocht naar de gelijkmaker. Hierdoor werd achterin meer ruimte weggegeven. Beltrum kwam er een paar keer gevaarlijk uit, maar gelukkig had hun buitenspeler het vizier niet scherp. Helaas konden we aan de andere kant ook geen echte vuist meer maken en bleef de gelijkmaker uit. VIOS Beltrum – Rekken 4-3