Rekken pakt geen periode ondanks overwinning in Delden

Rekken heeft na de zege in eigen huis ook in Delden weten te winnen van Rood Zwart. Merijn Roos maakte met een rake kopbal zijn 17e doelpunt van het seizoen, terwijl Joey Vos als invaller de eindstand op 0-2 bepaalde. Dylan Bijlsma hield samen met zijn verdediging het doel voor de derde wedstijd op rij schoon.

De eerste helft kende weinig kansen, mar toen Merijn Roos na een prima combinatie aan de rechterkant wist Roy Leusink wist te bereiken moest de keeper van Rood Zwart toch optreden. De rebound was voor Thijs Tankink, maar zijn inzet ging op miraculeuze wijze over het doel. Hierna kreeg Rood Zwart de grootste kans. Een goede steekbal door de as van het veld gaf de thuisploeg de uitgelezen mogelijkheid om er 1-0 van te maken. Roy voorkwam dit echter, door de spits van Rood Zwart te onderscheppen met een uitstekende tackle. Niet veel later was het wel raak voor Rekken. Na een goed aangesneden corner van Thijs Tankink kon Merijn Roos de bal bij de 1e paal binnen knikken. Het bleek de enige treffer van de eerste helft.

De tweede helft begon erg matig. Er waren tot de wissel, waarbij Joey vos in het veld kwam voor Tom Tankink, nauwelijks een kansen. De enige mogelijkheid was voor Merijn, die een scherpe voorzet van Mike Kerkemeijer net voorlangs kopte. De beslissing viel in de 70e minuut, toen Joey doorbrak op de linkerkant. Na een behoorlijke sprint tikte hij de 2-0 binnen.

Voor de periodetitel had Rekken twee dingen nodig: een ruime overwinning, en een gelijkspel bij het duel tussen Vios en Delden. Delden haalde echter ongenadig uit in Beltrum, waardoor Rekken kansloos was voor de periode. In de slotfase leek Rood Zwart met een paar schoten uit de tweede lijn nog wat gevaar te stichten, maar Dylan Bijlsma was zeer attent en kon zijn doel schoon houden. Maandag 18 april, 2e paasdag, komt Vios Beltrum op bezoek in Rekken. Rekken zal deze wedstrijd moeten winnen om de aansluiting te houden met de bovenste posities.

 

Gerelateerde berichten

Comments are closed.