RKZVC4 – Rekken4

Zondag 9:30 10-4-2022 speelt SP Rekken 4 een uitwedstrijd tegen RKZVC 4 Het begon allemaal op zaterdag 9-4-2022. De vorige wedstrijd tegen RKZVC werd Rekken 4 met 2-7 van de mat getikt, dit had een deuk in het zelfvertrouwen van het elftal veroorzaakt en besloten sommige spelers zichzelf moed in te drinken op de Eibergse kermis wat ook uitgerekend dat weekend aan de gang was. Onder de geweldige muziek wie daar werd gespeeld zochten de spelers van Rekken 4 elkaar op om  eens met een geweldig tactisch plan te komen voor de aankomende wedstrijd. Dat mocht ook wel weer eens gebeuren want de afgelopen 2 wedstrijden werden beide verloren. Zelf hekkensluiter Rietmolen 4 was ons te sterk en daar door kwam de “rode lantaarn” steeds dichter in zicht. Maurice ten Barge is normaal ons meesterbrein achter onze tactische opstellingen, hij had er voor
gezorgd dat Bart Winkelhorst vanuit de JO19 met ons mee zou doen. Met Bart hadden we een echte flankenflitser in huis gehaald en dit konden we goed gebruiken want we hadden maar 11 man vanuit ons eigen elftal zo kon er in ieder geval met Bart erbij gevoetbald worden. We hebben nu 11 basis spelers en een vlagger/verzorger/leider voor de wedstrijd van morgen. Op de Eibergse kermis werd er geconcludeerd dat voorin het veld de bal meer vast moest worden gehouden en onze spits Mart Loman opperde zelf om rechter centrale verdediger Robbin Wantia in de spits te zetten en dat hij de aanvallers van RKZVC 4 zelf wel zou tegenhouden door op de plek van centrale verdediger te gaan staan. Dit werd door Maurice niet meteen als een geweldige zet gezien maar hij stemde er later toch mee in. Er werd verteld dat Robbin het vizier op scherp moest zetten voor de volgende ochtend en of dat is gelukt komen we zo op terug. Zoals de geweldige leider dat Maurice is gaf hij het goede voorbeeld om “op tijd” naar huis te gaan. Dit werd opgevolgd door verschillende spelers, maar helaas niet allemaal… 10-4-2022 De wedstrijddag Rekken 4 verzamelde zich om 8:30 om richting Zieuwent te vertrekken op de vroege zondag ochtend. De zon scheen, de lucht was blauw maar was in godsnaam Robbin Wantia nou? Maurice besloot Robbin te bellen maar dit was ter vergeefs, de telefoon sprong meteen op voicemail. Omdat het in de tussentijd al bijna 8:45 was werd het echt tijd om naar Zieuwent te vertrekken besloten Mart en Rens om Robbin maar zelf op te gaan halen bij zijn huis. Mart en Rens melden even later in de groeps whattsapp van Rekken 4 dat het was gelukt om Robbin wakker te krijgen. Daarbij was ook gelijk heel Eibergen wakker geworden door het kabaal dat Loman en ten Have aan het maken waren om Robbin wakker te krijgen. Robbin had geen gehoor gegeven aan het advies van Maurice om op tijd naar huis te gaan. Maar hij had zich wel genoeg moed ingedronken om RKZVC 4 te verslaan! Eenmaal aangekomen in het pittoreske Zieuwent werd er alvast omgekleed en daar bleek dat Rens zijn voetbaltas nog bij de kantine had staan… Met nog maar 20 minuten van de wedstrijd verwijdert
te zijn was er geen tijd meer om te tas op te halen. Er moest snel geïmproviseerd worden: Rens kreeg van Mark een paar scheenbeschermers wie nog ergens in zijn tas lagen. Maar de voetbalschoenen dat werd nog wel even een dingetje. Rens heeft maat 47 en die heeft niet iedereen uit ons
voetbalteam. Kasper heeft voor noodgevallen altijd een extra linkervoetbalschoen in zijn tas zitten toevallig maat 47 . Maar de rechter stond thuis nog op zijn trofeeënkast in verband met het aantal doelpunten dat daar mee gescoord zijn. Rick had een paar nieuwe voetbalschoenen van maat 44 en
daar werd de rechterschoen van gebruikt om Rens toch aan het voetballen te kunnen krijgen. De opstelling was als volgt: Roy te Velthuis op doel, Rechtsback: Danny Siemens, Centraal achterin:
Mart Loman en Rens ten Have, Linksback: Daan Scholte van Mast, Het middenveld bestond uit: Stijn
Vennevertloo (linksmid) Kasper Brugman (rechtsmid) en Mark Diepenmaat (aanvallende
middenvelder) en degene wie voor de doelpunten moeten zorgen Rick Rexwinkel (Linksbuiten)
Robbin Wantia (spits) en Bar Winkelhorst (rechtsbuiten) Maurice was
wissel/vlagger/verzorger/leider.
Vlak voor de aftrap bleek dat RKZVC maar liefst ook 1 wissel had dit deed ons goed om te zien dat wij niet de enige waren die amper een elftal op de been kunnen brengen op de vroege zondag ochtend. De scheidsrechter kwam vlak voor de wedstrijd met een ‘korte” speech: Lieve mensen we voetballen vandaag voor ons PLEZIER! En laten we het PLEZIERIG houden. Oftewel gewoon SKIK maken met mekaar. Na 10 seconden begreep iedereen de boodschap ook al wel maar de speech ging ongeveer nog 5 minuten door. Dit was in het voordeel voor ons want hierdoor kon Robbin wie later met eigen vervoer is gekomen precies op tijd aan de aftrap verschijnen. We konden dan eindelijk gaan voetballen. De wedstrijd begon rommelig. Maar de tactische omzetting om Robbin en Mart van positie te laten wisselen wierp zijn vruchten af. Robbin was erg balvast voorin en hier door kreeg Rekken iets meer rust in het spel. Rekken liet RKZVC het spel maken. En als de bal dan weer veroverd was speelden we een diepe bal achter de verdediging van RKZVC. Bart en Rick kwam een paar keer goed door maar tot 100% kansen kwam het niet. Tot op een gegeven moment Rick langs de rechtsback van RKZVC stormt en de bal laag voorgeeft, de bal wordt gemist maar komt uit eindelijk precies voor de voeten van Bart wie de bal snoeihard uithaalt. De bal beland helaas op de paal… Rekken geeft niet veel kansen weg en de rust komt in zicht. Het lijkt erop dat we met de bekende
brilstand de rust in gaan ( 0-0 ) tot dat Rick nog een keer langs de rechtsback van RKZVC stormt. De rechtsback had beter de hele ochtend in bed kunnen blijven liggen want hij werd aan alle kanten voorbij gelopen. Rick inmiddels bijna bij de achterlijn aangekomen ziet dat er niemand voor het goal staat. Tot dat Mark Diepenmaat als een ware Usain Bolt binnen 5 seconden van de middenlijn het strafschop gebied komt binnen gestormd! De voorzet komt en de keeper geeft er nog net een tikje aan met zijn handschoen. Maar Mark weet de bal te controleren en schiet raak! 0-1 voor Rekken.
kort daarna werd er afgefloten voor 15 minuten rust en een kop lauwe thee. Dit kwam precies op het goede moment voor Rens wie nogal last had van zijn rechter te kleine voetbalschoen. Iedereen had het gevoel dat er vandaag wel eens 3 punten mee in de tas naar rekken konden worden genomen. (niet in de tas van Rens want die lag nog in Rekken) Na een kort maar krachtige speech van Maurice kon de tweede helft beginnen. RKZVC kwam goed uit de kleedkamer en begon fel aan de tweede helft. Dit resulteerde dan ook in een doelpunt. Een schot uit de tweede lijn viel in het doel. 1-1 Rekken kon weer opnieuw beginnen. Daarna was het hek van de dam dit kon Rekken 4 zich niet permitteren en we hielden kranig stand
tegen de Zieuwentse aanval. De bal werd veroverd en Rick gaat voor de zoveelste keer de rechtsback van RKZVC voorbij. De voorzet wordt gegeven en spits Robbin Wantia had het vizier op scherp en glijdt de bal erin! 2-1 voor Rekken. RKZVC werd geïrriteerd en gaven steeds meer commentaar op de
leidsman. De leidsman was hier niet van gediend dit viel immers niet onder voetballen met PLEZIER. En een speler van RKZVC werd met geel voor 10 minuten van het veld gestuurd. Dit was de kans voor Rekken om nog een extra doelpunt erbij te maken. De 10 van RKZVC gingen nog
meer in de aanval waardoor er nog meer ruimte achter de verdediging viel. Mark gaf een goede steekpass op Rick wie weer eens fluitend de rechtsback voorbij liep en Rick maakte de 3-1. Niet veel later mocht de speler van RKZVC met geel op zak het veld weer betreden. RKZVC liet het er niet bij zitten en maakten een paar minuten later met een mooie kopbal de 3-2. De wedstrijd was nog zeker niet gespeeld en Rekken moest voor meer rust in het spel zorgen. Dit werd door iedereen begrepen behalve door keeper Roy te Velthuis wie de bal maar weer eens snel lang richting de aanval speelde. Toen Roy werd gevraagd wat daar de bedoeling van was zei hij dat we er nog moesten maken voor de winst. Roy had niet meegekregen dat het 3-2 stond en dacht dat het nog 2-2 was. We speculeren nog steeds hoe dit heeft kunnen gebeuren maar we denken een gevalletje van plaatselijke mist in het strafschopgebied. 3-2 en Daan Scholte van Mast zag kansen om als linksback op te stormen langs de zijlijn. Dit werd niet door iedereen bij Rekken 4 in dank afgenomen aangezien verschil van het aantal doelpunten maar één was. Gelukkig voor Daan kregen we geen tegendoelpunt toen de bal veroverd werd door RKZVC. Er wordt wel gespeculeerd dat bij volgende wedstrijd een blafband wordt gebruikt voor als hij weer
over de middenlijn rent. RKZVC zette nog wel aan om de gelijkmaker binnen te schieten maar ter vergeefs Rekken ging er nog een keer op de counter richting het doel van RKZVC Rick wist de bal in het net te krijgen 4-2 voor Rekken. Niet veel later blies de scheidsrechter op zijn fluit voor het einde van de wedstrijd. de 3 punten werden mee naar huis genomen naar Rekken en we zijn hierdoor 1 plek gestegen op de competitie ranglijst.
Rekken 4

 

Gerelateerde berichten

Comments are closed.