Rekken – Rietmolen 3-1

Sportclub Rekken heeft opnieuw de punten in eigen huis weten te houden. De wedstrijd tegen Rietmolen, die eigenlijk vorig weekend op het programma stond, werd met 3-1 gewonnen. Stan Nijhuis en Waldo Rhebergen maakten hun eerste competitietreffers voor Rekken, en ook Joey Vos was opnieuw trefzeker.

Nadat de wedstrijd vorige week was afgelast wegens coronagevallen bij de bezoekers was het nu toch echt tijd voor Rekken – Rietmolen. De gasten kennen geen geweldige seizoenstart, en staan met 4 punten in de gevarenzone. Dit bleek echter geen garantie voor een makkelijke middag, Rekken startte namelijk behoorlijk stroef. Toch was er een vroege meevaller: Stan Nijhuis werd bediend met een lange bal, en hij rondde van dichtbij af door de benen van de doelman. Zo stond het na 7 minuten al 1-0, en er waren voldoende mogelijkheden voor meer. Timo Buunk en Merijn Roos kwamen beide oog in oog met de keeper, maar de laatstgenoemde kwam telkens als winnaar uit de strijd. Ook een mooie volley van Waldo Rhebergen was hem niet te machtig. En zoals het dan gaat in voetbal: als je hem zelf niet maakt valt ‘ie aan de andere kant: 1-1 in minuut 37.

Na rust kwam Rekken al snel weer op voorsprong. Waldo nam de bal andermaal op de slof, en deze keer was het wel raak met een harde volley. Na de hernieuwde voorsprong lukte het de thuisploeg echter niet om verder uit te bouwen, ondanks behoorlijke kansen voor invallers Koen Konniger en Joey Vos. Ook Waldo kwam nogmaals in kansrijke positie, maar hij besloot de bal af te leggen waardoor een verdediger de beslissing kon voorkomen. Zo bleef het tot diep in de blessuretijd behoorlijk spannend, totdat de net ingevallen Jesse Holkenborg met een steekbal Joey bediende, die de eindstand op 3-1 bepaalde.

 

Gerelateerde berichten

Comments are closed.