Pupillen worden groot! Thijs Tankink.

Twee jaar geleden ben ik in de winterperiode wanneer er geen pupil van de week is begonnen met een nieuwe rubriek op de website. Deze serie heb ik genoemd: Pupillen worden groot! Al sinds 2006 regel ik de pupil van de week. Het leek mij leuk om de eerste pupillen (die nu allemaal 20 jaar of ouder zijn) opnieuw in de kijker te zetten. Het is gebleken dat deze serie veel is bekeken en goed is gewaardeerd. Daarom start ik nu een nieuwe ronde.  Wim Giesbers.
Pupillen worden groot! Thijs Tankink

Toen Thijs 9 jaar was mocht hij pupil van de week zijn bij Rekken. Hij weet daar niet zo veel meer van. Wel weet hij nog dat hij bij de doelpoging die hij mocht doen bij de keeper van ’t Centrum tegen de paal schoot. Hij vond het gaaf dat hij in de rust mee mocht met de eerste elftal de kleedkamer in.

Zoals bij de meeste voetballertjes in Rekken begon voor Thijs het voetballeven in de F jeugd. Daarna 2 jaar de E, de D, de C. Daarna kwam hij terecht in het B team. Na anderhalf jaar mocht hij overstappen naar de selectie. Thijs speelt inmiddels al weer ruim vijf jaar in het eerste elftal van Rekken. Spelers als Mike, Dennis en Joey gingen samen met Thijs de zelfde weg en hebben ook de selectie gehaald. Tegenwoordig speelt Thijs meestal linksback, hoewel linkermiddenvelder zijn voorkeur heeft.

Thijs heeft veel mooie dingen bij Rekken meegemaakt. Hij denkt met veel plezier terug aan de voetbalkampen. Eerst als jeugdspeler. Later als trainer/ begeleider. Hij vindt het altijd heel mooi om te zien hoe fanatiek iedereen is om van elkaar te winnen. Thijs hoopt dat het echte hoogtepunt ooit nog gaat komen. Kampioen worden met  Rekken, iets wat hem helaas nog niet is gelukt.

Inmiddels is Thijs 22 jaar en woont in Groningen. Eerst heeft hij 6 jaar VWO op het Assink doorlopen. Daarna volgde hij aan de Rijksuniversiteit van Groningen de Bachelor Bewegingswetenschappen. Vervolgens is hij verder gegaan met de Master Bewegingswetenschappen richting de specialisatie Revalidatie. Thijs zit nu in het tweede en laatste jaar. Hij is nu bezig met zijn afstudeeronderzoek. Hier probeert hij de zoolvorm van hardloopschoenen te optimaliseren, om zo de prestaties van hardlopers te verbeteren.

Volgend jaar hoopt Thijs de docentenopleiding Bewegingswetenschappen in Amsterdam hier aan vast te plakken. Later zou hij dan eventueel de mogelijkheid hebben les te geven bij studies zoals Fysiotherapie en ergotherapie. Hij hoopt al deze kennis te combineren met werk in bijvoorbeeld in een revalidatiecentrum. Naast zijn studie in Groningen verdiend hij bij als student. Hierbij assisteert hij docenten door het geven van practica en het leiden van werkcolleges.

Ook zat hij in verschillende commissies, zoals in de studievereniging. Van daaruit werden verschillende workshops en ook een symposium georganiseerd.  Toen Thijs in Groningen ging studeren is hij daar ook gaan wonen. Afgelopen zomer is hij verhuisd naar een andere studentenhuis. Daar woont ook Jasper Stein, die ook voetbalt bij Rekken. Op vrijdagmiddag gaan ze met de trein richting Rekken. Ze kunnen dan ’s avonds de training van de selectie meemaken en op zondag voetballen. Zondagavond zitten ze weer in de trein richting Groningen.

Als zijn studie is afgerond hoopt Thijs weer terug te keren naar de Achterhoek. Hij hoopt daar een leuke baan te vinden. Over het eerste team van Sportclub Rekken wil hij ook nog wel wat kwijt. Het is een leuke en hechte groep met veel goede spelers. Thijs hoopt nog jaren met plezier te blijven voetballen bij Rekken. En dat hij een positieve bijdrage mag leveren, zodat Rekken de komende jaren nog stappen omhoog kan maken.

 

4 mei 2008 > Pupil van de week:  Thijs Tankink

 

Hij is 9 jaar, speelt in de voorhoede en heeft dit seizoen al meer dan 20 doelpunten gemaakt bij de E jeugd. Vele (jeugd)spelers vinden deze linkspoot de beste voetballer van Rekken. Hij gaat er dan ook helemaal voor. Hij wil later profvoetballer worden bij landskampioen PSV uit Eindhoven. Moeiteloos somt hij de namen op van de huidige PSV selectie zoals Gomes, Kromkamp, Addo, Salsido, Koevermans, Simons, Farfan, Lazovic, Aissatie, Afellay, Alsides, Marcellis, Zonneveld, Mendes en Bakkal. En mocht een profcarrière niet lukken dan kan hij altijd nog net als zijn vader boer worden want dat is ook een heel mooi vak.

We hebben het over Thijs Tankink, pupil van de week bij de uiterst belangrijke wedstrijd van Sportclub Rekken tegen ‘t Centrum uit Enschede op zondag 4 mei.  Thijs is de zoon van (zaal)voetballende vader Henk en volleyballende moeder Jacqueline. De zussen Manon (12) en Sanne (11) en broertje Tom (7) voetballen ook bij Rekken. Sport is dus bij de aan de Hoonesweg  wonende familie Tankink een belangrijke vorm van vrije tijdsbesteding.

Mike, Dennis en Bart zijn Thijs beste vrienden. Ze voetballen allemaal bij Thijs in het E-team. Het leuke van voetbal vind Thijs dat het een teamsport is waar je 3 keer in de week mee bezig bent als je trainingen en wedstrijden bij elkaar optelt. Naast trainen en de wedstrijden vind hij het ook erg leuk dat er elk jaar een speurtocht wordt georganiseerd en dat hij binnenkort op voetbalkamp mag.

Thijs kijkt ook vaak naar de website van Sportclub Rekken om te kijken naar de standen van zijn team, waar tegen ze moeten voetballen en hoe laat ze aanwezig moeten zijn. Verder kijkt hij altijd wie de volgende pupil van de week is. Op zondag 4 mei was hijzelf de pupil van de week en dat heeft hij heel erg mooi gevonden.

Gerelateerde berichten

Comments are closed.