Pupil van de week: Isolde Bentsink

24 oktober: Rekken 1 – Buurse 1  ,  Aanvang 14:00 uur   Balsponsor: Loman Straatwerk en Tuinwerk >> Zondag speelt Sportclub Rekken alweer zijn derde thuiswedstrijd. De laatste wedstrijd in Goor tegen  Hector werd verdiend gewonnen en zo beleeft Rekken toch nog een redelijke competitiestart.  Deze keer komt Buurse naar Rekken. Bij deze streekderby staat  Isolde Bentsink als pupil van de week in de schijnwerpers. Isolde is een vriendelijk, opgewekt, sympathiek en nuchter meisje die wel weet wat ze wil.

Isolde woont aan de Rekkense Binnenweg bij haar ouders Kristel en Marcel en haar zus Milou en broertje Pim. Ook Snuf de cavia, Flappie het konijn, 2 goudvissen en sinds kort Lola het jonge poesje wonen bij hun.   Isolde is geboren op 2 mei 2009 in hun huis aan de Lindevoort in Rekken en is dus nu 12 jaar. Bijna een jaar geleden is de familie Bentsink verhuisd naar boerderij “de Witte Maat” aan de Rekkense binnenweg. Ook oma Rieki en opa Wim Bentsink zijn hierheen verhuisd. De boerderij is nu gedeeld en ze wonen ieder aan een kant. Isolde vond het leuk dat ze haar eigen kamer uit mocht zoeken. En daarna mocht ze hem ook nog naar haar eigen smaak inrichten. Ze is vooral blij met het mooie behang.

Isolde zit dit jaar voor het eerst op het Assink in Eibergen in de eerste klas richting basis kader. Mevrouw Kersten is haar mentor. Les wordt gegeven in de volgende vakken: Nederlands, Duits, Engels, Wiskunde, Burgerschap en Doe vakken. Bij Doe vakken komen allerlei onderwerpen aan de orde. Vorige keer ging het over dieren. De leerlingen moeten dan in kleine groepjes alles zelf uitzoeken. Bij dit onderwerp heeft de klas zelfs een roofvogeldemonstratie bijgewoond. Dat was bedacht door de docenten en was leerzaam en ook heel leuk. De vogels vertoonden hun kunsten onder leiding van een valkenier en ze mochten zelfs op de arm landen van de scholieren. Al met al was het een hele belevenis. Als ze van het Assink af kan hoopt Isolde dat ze naar een passende vervolgopleiding kan. Ze wil later graag politievrouw worden.

In de zomer zijn 11 kinderen uit Rekken van de basisschool overgegaan naar het voortgezet onderwijs. Op schooldagen verzamelen ze zich s‘morgens bij het bankje bij de rotonde bij OBS de Berkel. Het vertrek van Rekken naar het Assink in Eibergen is s’morgens om 8 uur. Er wordt niet gewacht. Wie te laat komt moet alleen fietsen.

De familie Bentsink is een opvallend sportieve familie. Isolde voetbalde al toen ze 8 jaar was. Daarna heeft ze een paar jaar gevolleybald en daarna is ze weer gaan voetballen wat ze toch leuker vind. Ook kun je haar op vrijdagavond vinden in de sporthal om te gymmen bij GAREO. Ook haar broertje Pim voetbalt bij Rekken en zit op gym. Manon, de zus van Isolde doet aan touwtrekken en survival. Ook Marcel haar vader is in de zomer actief als touwtrekker en in de winter doet ook hij aan de survivalsport. Moeder Christel kun je in Rekken hardlopend tegenkomen en èèn keer in de week gaat ze samen met haar zus uit Eibergen naar de sportschool.

Isolde speelt in het team JO13. Hierin spelen 3 meisjes en 10 jongens. De favoriete plek van Isolde is rechtsbuiten. Het is een heel leuk team en ze behalen ook mooie resultaten. Zo hebben ze vorige week nog een bekerwedstrijd gespeeld tegen Sparta uit Enschede. Het was een heel mooie en vooral spannende pot die op het laatste moment werd gewonnen door Rekken.  Isolde kijkt vaak voetbal op TV. Damesvoetbal heeft dan haar voorkeur. Ze vindt de zussen Sanne en Manon Tankink de beste speelsters van Rekken. Haar favoriete speelsters in Nederland en Europa zijn Lieke Martens en Vivianne Miedema. De Graafschap en FC Twente zijn haar favoriete clubs  in Nederland en Paris Saint Germian in Europa.

Zondag gaat het dus gebeuren. Isolde mag pupil van de week zijn. Ze heeft een heel aantal mensen uitgenodigd om te komen kijken. Wij van Rekken hopen dat het een mooie wedstrijd gaat worden en dat Rekken gaat winnen. En dat Isolde en iedereen die komt kijken een fijne middag zullen hebben.

 

 

Gerelateerde berichten

Comments are closed.