Rekken JO13 na ware thriller door in de beker

Op woensdag 13 oktober speelde Rekken een thuiswedstrijd tegen Sparta uit Enschede. Rekken zou eigenlijk eerst in Enschede spelen, maar door verhindering kon dat niet en werd de wedstrijd verplaatst. Zodoende mocht Rekken op het Asterloo aantreden tegen Sparta.  Tijdens de warming-up hadden de spelers van Rekken veel gespannen kopjes, maar bovenal heel veel zin om te winnen !!!

Rekken speelde de eerste 15 minuten oppermachtig, en Sparta had dan ook niks te vertellen. Rekken liet de bal elke keer goed rond gaan en veel kantwissellingen. Alleen ontbrak het aan echt grote kansen. De grootste kans kwam uit een corner. De corner werd genomen door Max. Boaz Winkelhorst kreeg de bal goed op zijn hoofd, maar toen kwam de keeper van Sparta tevoorschijn en hield de bal knap uit zijn doel! Na 15 min. werd Sparta ook voor het eerst gevaarlijk en meteen was het raak. Uit een corner kon de speler van Sparta vrij inschieten. 0-1 achter en we moesten aan de bak. Even gingen de kopjes naar beneden, maar Rekken had zo goed gespeeld in de eerste 15 min dat de kopjes al snel weer omhoog gingen. Rekken creëerde weer een aantal goede kansen, maar weer was het de keeper van Sparta die redding wist te brengen….. Boaz van de Luyt gaat de combinatie aan met Isolde, Isolde steekt Boaz weer diep, Boaz kan zo doorlopen op de keeper, PASSEERT DE KEEPER EN…EN… en weer mis…. Het wilde maar niet lukken voor de nog jonge spits van Rekken. Maar niet getreurd vlak voor rust was de jonge spits niet zelfzuchtig en legde de bal perfect neer voor Max, en Max rond koelbloedig af. 1-1!!!    Rust.   Rekken ging door deze goal met een heerlijk gevoel de rust in. In de rust heeft de trainer gezegd waar het nog beter kon om zodoende de wedstrijd te winnen.   Rekken kwam echter alleen slecht uit de rust waar ze dit seizoen vaker last van hebben. (0-3 voor 6-3 verlies, 1-2 voor 5-2 verlies zijn hier 2 voorbeelden van). Maar gelukkig was Fenna in bloedvorm met een paar geweldige ondescheppingen bleef Rekken deze keer een tegengoal bespaart. Rekken kreeg steeds meer grip op de wedstrijd. Sparta werd af en toe gevaarlijk via met name hun snelle buitenspeler, hun goede nummer 10 en corners. Maar toch was het Rekken die Boaz van de Luyt diep stuurde en deze keer ging de spits langs de keeper en kon hij de bal simpel in een leeg goal schieten. 2-1!!! Rekken stond voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong en kreeg wederom mogelijkheden om deze voorsprong uit te bouwen, maar de aanvoerder en keeper van Sparta waren elke keer net optijd om Rekken van het scoren af te houden. Rekken bracht 2 verse krachten binnen de lijnen lyam en Lucas, en wat vielen deze jongens geweldig in! Lucas met goede acties voorin en Lyam hielp de verdediging een paar keer geweldig uit de brand! Ongeveer 15 minuten voor het einde van de wedstrijd kreeg de aanvoerder van Sparta een gele kaart na een overtreding van achteren op de doorgebroken Boaz van de Luyt, die zodoende niet voor een vierde keer 1 op 1 op de keeper van Sparta af kon. Sparta stond dus voor 10 minuten lang met 10 man. Maar Rekken ging inplaats van op zoek te gaan naar de 3-1 steeds verder terug. En ja dan kun je de donder erop zeggen dat Sparta de gelijkmaker zou maken. Dit gebeurde dan ook 5 minuten voor het einde. Sparta scoorde na geklungel in de verdediging van Rekken. 2-2! Mocht het zo blijven dan zouden het penalty’s worden, maar Boaz van de Luyt werd nog 1x diep gestuurd, ging om de keeper heen…. maar tikt de bal net te ver naar de zijkant om direct af te ronden. Maar dan wat doet de verdediger van Sparta nu?!?!? Hij schopt de spits oliedom onderuit, PENALTY VOOR REKKEN!!! De spits van Rekken mag zelf achter de bal staan…. en… Hij scoort!!!!!! Rekken scoort 1 minuut voor het eind van de wedstrijd de 3-2. Maar Rekken zou Rekken niet zijn als ze het ook in deze laatste minuut nog spannend zou maken. Pieter schiet vanaf de middenlijn de bal over onze eigen achterlijn. Corner voor Sparta iedereen behalve de keeper mocht mee naar voren. Dit zou het laatste wapenfeit van de wedstrijd zijn. De corner wordt getrapt en de bal vliegt langs alles en iedereen en gelukkig voor Rekken ook langs het doel. Rekken schiet de bal hard naar voren en de scheidsrechter fluit af!!!!!

REKKEN WINT MET 3-2!

Door deze lekkere overwinning geniet het team van een week lang vakantie! Iedereen die kwam kijken bedankt! En op naar de volgende ronde

Nog even een speciale benoeming voor Mike. Mike wat was het altijd leuk om jou erbij te hebben in ons geweldige team. Het was dan voor sommige ook heel moeilijk om afscheid van jou te nemen. Het gaat je goed jonge! Veel plezier in Saasveld!

Gerelateerde berichten

Comments are closed.