Sportclub Rekken begint nieuw seizoen goed op bezoek bij MEC

De start van het nieuwe seizoen is voor SP Rekken succesvol verlopen. Uit bij MEC werd er voor de beker met 1-3 gewonnen, en ook het spel was veelbelovend. De doelpunten werden gemaakt door Robin Wegdam, Merijn Roos en Stan Nijhuis. Een extra lichtpuntje was de terugkeer van Waldo Rhebergen, die na een slepende blessure ruim een uur meespeelde.

Na wisselende resultaten in de voorbereiding stond de eerste bekerwedstrijd op het programma. MEC staat bekend als een stugge tegenstander, zeker op hun eigen kleine veld. Rekken begon echter goed en creëerde een aantal redelijke kansen, maar de keeper van MEC beleefde een prima middag. In het laatste deel van de 1e helft zette Rekken nog een paar keer aan, waardoor vooral linksback Thijs Tankink tot twee keer toe dicht bij een goal was. Enkele seconden voor het rustsignaal was het dan toch raak, toen Robin Wegdam binnenschoot op aangeven van Merijn Roos.

Het wedstrijdbeeld veranderde niet echt na rust, maar rond minuut 55 kwam MEC er gevaarlijk uit. Met een aantal aardige combinaties stonden ze plots voor doelman Dylan Bijlsma, en van dichtbij schoot de thuisploeg de gelijkmaker overtuigend binnen. Rekken raakte niet in paniek en een slordige 10 minuten later herstelde Merijn Roos de marge: 1-2. Toen 5 minuten later de ingevallen Stan Nijhuis de keeper verraste met een schot in de korte hoek was het verzet van MEC definitief gebroken. Rekken bleef aandringen, zeker via de rechterflank waar Job Reinderink en Roy Leusink elkaar goed aanvulden, maar tot doelpunten leidde dit niet.

 

 

 

Gerelateerde berichten

Comments are closed.