Buurse-Rekken

Sportclub Rekken 1 heeft de terugkeer in de 4e klasse niet direct kunnen bekronen met een overwinning. Tijdens het eerste competitieduel onder leiding van Colin Stokkers kwam Rekken nog wel op voorsprong bij VV Buurse, maar dit bleek niet voldoende. Ondanks een aantal goede kansen werd een minimale nederlaag geleden: 2-1.

Zomeraanwinst Waldo Rhebergen was door knieklachten afwezig op het harde kunstgras van Buurse. Verder beschikte Rekken over een nagenoeg fitte selectie. Naast de hoofdtrainer maakte ook Stan Nijhuis als basisspeler zijn competitiedebuut voor Rekken. In het begin waren de bezoekers zoekende. Buurse startte aardig, en door veel energie in het spel te leggen kwam Rekken niet echt aan voetballen toe. In de eerste 10 minuten waren er kansen over en weer, maar daarna kreeg Rekken toch de overhand. Enkele acties van de linksbuiten van Buurse waren nog wel dreigend voor de thuisploeg maar na ongeveer een halfuur spelen was het Merijn Roos die de ban brak voor Rekken. Hij draaide weg van een klutssituatie in het doelgebied en rondde rustig af: 0-1.

Ook na de rust bleef Rekken de betere partij, en dit had de nodige kansen tot gevolg. Toen het na een uur spelen echter nog steeds 0-1 was verloren de bezoekers hun grip op de wedstrijd. Toen Buurse halverwege de helft van Rekken een inworp kreeg bleek de organisatie even volledig weg. Buurse benutte deze onoplettendheid en maakte direct 1-1. Niet veel later begon de aanvoerder van Buurse op het middenveld aan een lange solo. Hij kwam tot aan de achterlijn waarna een van richting veranderde voorzet werd binnengetikt: 2-1. In de slotfase werd Rekken nog een aantal keren gevaarlijk maar de doelman van Buurse zorgde er hoogstpersoonlijk voor dat de 3 punten in Buurse bleven.