Rekken-Eibergen

Sportclub Rekken heeft zich goed herpakt na de nederlaag van vorige week: op het nieuwe hoofdveld werd FC Eibergen in een bizarre derby met 2-1 verslagen, ondanks een groot aantal kansen en zelfs een strafschop tegen. Een doelpunt van Joey Vos zorgde voor de doorslag in de 90e minuut.

Nadat Rekken 2 ’s ochtends al had overwogen om op het hoofdveld te gaan spelen was het toch de beurt aan het eerste om de nieuwe mat in te wijden. Na weken onkruid plukken, zand strooien en sproeien lag het gras er uitstekend bij. Toch was Rekken eigenlijk vanaf het begin de onderliggende ploeg. De grootste kansen waren dan ook voor Eibergen. Naast dat ze 2 keer op de paal schoten wist Dylan Bijlsma zich te onderscheiden met enkele fantastische reddingen, waaronder een gestopte strafschop. Veel meer dan een gevaarlijke kopbal van Merijn Roos en een scherpe voorzet waar hij  net niet bij kon wist Rekken hier niet tegenover te stellen. Het was dan ook een klein wonder dat het bij rust 0-0 was.

Na de pauze besloot Rekken wat meer in te zakken, wat er toe leidde dat Eibergen er niet meer volledig overheen liep. Rond de 50e minuut was het toch Rekken dat verassend op voorsprong kwam: Timo Buunk verdedigde uit, een verdediger van Eibergen schatte de bal verkeerd in en zo kwam Merijn Roos alleen voor de keeper. Hij faalde niet en maakte zijn tweede van het seizoen. Eibergen raakte niet heel erg in de war en bleef aanvallen. Dit leidde 10 minuten na de openingstreffer tot de gelijkmaker. Een halfhoge voorzet van rechts werd binnengetikt door uitblinker Mick Beusenberg. Toen Tom Tankink ook nog eens rood pakte leek iedereen langs de lijn genoegen te nemen met een “gestolen” punt. Joey Vos dacht daar echter anders over door na een haarscherpe counter doeltreffend af te ronden in de 90e minuut: 2-1.

Gerelateerde berichten

Comments are closed.