Rekken 1 – Lochuizen 1 2-0

Na de harde nederlaag vorige week op bezoek bij Vosseveld was het tijd voor revanche tegen hekkensluiter Lochuizen. Deelnemers aan de wekelijkse Toto voorspelden allemaal grote uitslagen en een doelpuntenfestijn zou de kou wellicht iets dragelijker maken voor de toeschouwers. Het begin was in ieder geval hoopvol: na slechts 5 minuten kwam Timo Buunk aan de bal via een lange pass van achteruit. Met een kapbeweging verschalkte hij de doelman van Lochuizen om vervolgens de bal in de korte hoek langs een verdediger te plaatsen. Met deze vroege 1-0 op zak groeide de hoop langs de kant op een nieuw spektakelstuk. Toen 10 minuten later de aanvoerder van Lochuizen ook nog eens geblesseerd uitviel leken de bezoekers rijp voor de slacht. Niets was echter minder waar, iets later viel aan Rekkense zijde Tom Tankink ook uit en het restant van de 1e helft leverde weinig op.

Ook na rust bleef Rekken zoekende. Het eerste gevaar kwam 10 minuten na de pauze toen Timo aan een solo begon. Nadat hij 3 tegenstanders had uitgespeeld volgde een panklare voorzet op Merijn Roos die helaas de keeper op zijn weg vond. Hierna volgden enkele schoten van Lochuizen uit de 2e lijn. Veel anders dan 2 afdrukken op de reclameborden en een bal in de heg leverde dit echter niet op. Rond de 70e minuut besloot Joey Vos maar eens naar binnen te trekken vanaf links. Nadat hij 2 tegenstanders gepasseerd had schoot hij scherp in de korte hoek maar deze poging ging vlak langs de verkeerde kant van de paal. Rekken bleef op zoek naar de beslissing en er kwamen wel kansjes via enkele kopballen maar geen enkele kans leverde het gewenste resultaat op. 10 minuten voor het eindsignaal besloot Thijs Tankink een einde te maken aan de hoop van Lochuizen. Een voorzet van Koen Konniger kwam via Merijn bij Thijs terecht en vanaf ruim 20 meter plaatste hij de bal schitterend in de kruising. Met deze wereldgoal bepaalde hij ook direct de eindstand op 2-0.