Pupillen worden groot: Robin Wegdam

We zijn benieuwd hoe het nu gaat met de pupillen van toen !   >>  Tweede paasdag 2009 mocht Robin Wegdam pupil van de week zijn bij de belangrijke derby Sportclub Rekken – Rietmolen. Robin was toen bijna 9 jaar en kan zich van de wedstrijd niet zo veel meer herinneren. Wel weet hij nog dat de keeper van Rekken een enorme blunder maakte. Bij een uittrap schoot hij tegen een speler van Rietmolen, waardoor de bal langzaam in het Rekkense doel rolde. Robin moest daar toen heel hard om lachen. Het werd toen 2-1. Niet lang daarna schoot Pauwel Kuiper de 3-1 binnen en dat was ook de eindstand.

Inmiddels is Robin 19 jaar en woont nog thuis bij zijn ouders en zus Rachel. Na de basisschool bezocht hij het Assink in Eibergen en deed daar de  studierichting handel en administratie. Omdat Robin een sportieve jongen is  ging hij op de VMBO Groenlo zich specialiseren in de richting sport en recreatie. Hij haalde daar niveau 2. Nu is hij bezig met de studie sport en bewegen niveau 3 in Doetinchem. Hij heeft inmiddels al meerdere certificaten gehaald. Hij hoopt over 1.5 jaar klaar te zijn. Misschien gaat hij daarna nog verder studeren. In elk geval kan hij na het afsluiten van deze opleiding aan de slag als sportbegeleider of bijvoorbeeld medewerker in een animatieteam in de recreatie.

Sinds zijn prille jeugd is Robin lid en speler van Sportclub Rekken. Hij doorliep alle jeugdteams. Achtereenvolgens waren dat 2 jaar F, 2 jaar E, 1.5 jaar D, 3.5 jaar C, 2 jaar B, 1 jaar A en daarna mocht hij naar het selectieteam van de senioren. Ook  Thies, Timo, Maurits, Koen, Job, Roy Leusink en Tom Tankink hebben deze selectie gehaald. Met deze jongens heeft Robin vaak in de jeugdteams gespeeld. Robin heeft bijna zijn hele voetballeven in de spits gespeeld. Het is een mooie plek. Je krijgt dan meer kansen om te scoren en doelpunten maken is het mooiste wat er is volgens Robin.

Op de vraag wat voor Robin de favoriete Rekkense spelers zijn kiest hij voor Merijn als de beste aanvaller, Kevin als de beste verdediger en Tom als de beste middenvelder.  Robin heeft heel veel mooie dingen bij Rekken meegemaakt. Het allermooiste was het behalen van de triple bij de C jeugd. In één jaar werd het elftal twee keer kampioen en bovendien werd de beker gewonnen.  Twee jaar lang heeft Robin met veel plezier jeugdteams getraind. Eerst het zevental onder 11 samen met Sanne en Sem. Daarna het 7 tal onder 13 samen met Tygo en Michel. Omdat hij op zaterdag een baan heeft bij Gamp in Groenlo en druk is met school heeft hij dit jaar niet genoeg tijd om naast selectiespeler ook nog een jeugdteam te trainen.

Wat de toekomst betreft heeft Robin mooie plannen. Zo hoopt hij ooit de vaste spits van Rekken 1 te worden en vervolgens veel goals  te maken voor onze club. Verder hoopt hij een lieve vaste vriendin te vinden en tot slot een mooie baan waar hij veel plezier aan kan beleven.

 

>> Robin Wegdam, hij was pupil van de week op maandag-2de paasdag  13 april 2009  <<

 

Op tweede paasdag, maandag 13 april was Robin Wegdam pupil van de week bij de belangrijke derby Sportclub Rekken tegen Rietmolen. De bijna 9 jarige Robin woont in de Holterhoek in een mooie woonboerderij niet ver van de grensovergang Zwilbrock samen met zijn vader Bert, moeder Leonie en zijn oudere zusjes Sharon en Rachel.  Huisdieren hebben ze ook zoals de hond Sitta, de konijnen Sneeuwitje en Max en het paard die volgens Robin geen naam heeft en gewoon paard heet.

Eerst ging Robin in Zwolle (bij Groenlo) naar school, maar dat beviel niet zo goed. Daarom is hij overgestapt naar een heel leuke school in Winterswijk. Het leren gaat hem daar prima af en hij heeft heel mooie cijfers. Achter de computer vindt hij het leukste en lezen vind hij minder plezierig. Wel is het zo dat hij ‘s morgens om 7 uur uit bed moet want om 8 uur staat het busje voor de deur om hem naar school te brengen. Wat hij later wil worden weet hij nog niet precies maar timmerman of houthakker staan hoog op het lijstje.

Robin voetbalt bij Rekken in het E2 team, meestal voorin en hij kan heel goed pingelen. Soms speelt hij ook wel op andere plaatsen in het team want als je later een complete voetballer wilt worden moet je op alle plekken kunnen spelen.

Het E2 team is een echte vriendenploeg weet Robin en daarom is het zo fijn om bij Rekken te voetballen. Maar dat komt ook omdat de trainers Kevin en Marc zulke leuke training geven. En partijtje is het allerleukst.  Robin heeft hobby’s genoeg. Als het buiten slecht weer is gaat hij vaak TV kijken. Pokimon is het favoriete TV programma. Ook kruipt hij regelmatig achter de computer om spelletjes te spelen of om te kijken op Internet. Als er buiten gespeeld kan worden gaat hij vaak voetballen met de kinderen uit de buurt. Ook is hij regelmatig te vinden op de kinderboerderij niet zo ver uit de buurt. Daar helpt hij met het verzorgen van de dieren en doet allerlei nuttige klusjes.

Robin vond het erg leuk dat hij een keer pupil van de week mocht zijn. Hij vond het doelpunt van Rietmolen het grappigst en moest er heel erg om lachen. De keeper van Rekken deed wel heel erg dom door bij een uittrap tegen een speler van Rietmolen te schieten waardoor de bal langzaam in het doel van Rekken rolde. Toen was de stand 2-1 en werd het nog even spannend.   Gelukkig maakte de favoriete eerste elftal speler van Robin  Pauwel Kuiper er al snel 3-1 van en toen was de wedstrijd gespeeld.

 

 

Gerelateerde berichten

Comments are closed.