Rekken1 – Haarlo1 4-1

Op een herfstachtige zondagmiddag stond de wedstrijd Rekken 1 – Haarlo 1 op het programma. Rekken staat boven aan de ranglijst maar had de week ervoor wel punten laten liggen in Lievelde. Haarlo stond op de 11e plaats. Het was voor Rekken dan ook zaak om de drie punten op ’t Asterloo te houden. Het spelbeeld was duidelijk in de eerste helft. Haarlo zakte in en Rekken had moeite om hier doorheen te spelen. Na een kwartiertje spelen kwam Rekken wel op voorsprong. Nadat Haarlo een overtreding had begaan op zon 20 meter van de goal ging Kevin Stokkers achter de bal staan. Hij schoot de bal schitterend binnen via de paal. De rest van de eerst helft bleef Rekken moeite houden met het verdedigende spel van Haarlo. Een schot van Thijs Tankink dat door iedereen al had geteld was werd nog knap van de doellijn gehaald door een verdediger van Haarlo. Beide partijen gingen richting de thee met een 1-0 voorsprong voor Rekken.

Het mooiste doelpunt van de middag werd gemaakt door Koen Konniger. Vanaf een grote afstand schoot hij uit de draai mooi in de kruising. 2-0 voor Rekken! Vervolgens pakte de thuisploeg door. Na een goede inspeelpass van achteruit werd Merijn Roos die met de rug naar de goal van de tegenstander stond bereikt. Na een goede actie wist hij links onder in het doel van Haarlo een gaatje te vinden. De wedstrijd was op dit moment eigenlijk wel gespeeld. Toch kon Haarlo nog wat terug doen. Na een overtreding van Rekken in hun eigen 16 meter werd er door de scheidsrechter naar de penaltystip gewezen. De strafschop werd door Gijs Helmers buiten het bereik van Dylan Bijlsma binnen geschoten. 3-1!

Ondertussen was Joey Vos in het veld gekomen aan de kant van Rekken. Hij gaf een goede steekbal op Merijn Roos die 1 op 1 met de keeper niet faalde. 4-1 voor Rekken.  Voor Rekken een goed resultaat zo voor het vrije weekend. Op 24 November speelt het eerste van Rekken uit bij Vosseveld zijn volgende wedstrijd.