Pupil van de week: Mike Boon

Hij is een blije, spontane en sympathieke jongen die heel gezellig kan praten. En hij doet heel erg zijn best om zijn verhaal goed duidelijk te vertellen. Inmiddels woont hij ruim 2 jaar in  Rekken en speelt met heel veel plezier bij onze Sportclub. Zijn grote wens is om later een bekende mountainbiker te worden. Zondag is hij pupil van de week bij de wedstrijd Sportclub Rekken tegen Haarlo. Zijn naam is Mike Boon.

De 11 jarige Mike is geboren in Enschede waar hij de eerste jaren van zijn leven, net als zijn broertje Joey heeft gewoond. Zijn biologische ouders heten Jolanda en Leon. Daarna is hij verhuist naar zijn pleegouders Anne en Helene in Almelo. Ruim 2 jaar geleden is hij in Rekken komen wonen in het gezinshuis van Hilko en Rita Doesburg aan de Lindevoort. Totaal wonen 5 kinderen in dit huis in leeftijd variërend van 7 tot 11 jaar. Naast Mike zijn dit Eszter, Sienna, Nils en Dylano. De jongens en meiden voetballen regelmatig met elkaar maar ook met kinderen uit de buurt. Mike kom je ook vaak tegen op zijn skelter. Hij vind het leuk om zo hard mogelijk te racen en van het trapje bij de kerk af te crossen. Ook is hij vaak actief op de trampoline.

De vriendelijke huishond van de familie luistert naar de naam Thorak. Het is een kruising Duitse herder met wat andere rassen. Volgens Mike is het een rommelherder.    Het gezinshuis waar Mike woont heet “de Berkelstroom”. Sinds begin 2017 hebben Hilko en Rita Doesburg dit gezinshuis. Beiden hebben hun sporen de afgelopen 30 jaar verdiend als professionele hulpverleners in verschillende zorgverlenende instellingen. De Berkelstroom is aangesloten bij Gezinshuis.com. Het huis bezit sinds dit voorjaar het keurmerk “Kwaliteit in professioneel opvoeden gezinshuizen”.

Mike was het eerste kind wat in de Berkelstroom kwam te wonen. Kinderen kunnen tot hun 18de jaar in het gezinshuis blijven wonen. Er wonen nu 5 kinderen in dit gezinshuis en dat is ook voor hen het maximum. Regelmatig gaan de bewoners van de Berkelstroom op vakantie naar Ameland. Daar heeft de familie Doesburg een chalet. Hier kunnen de kinderen zich uitleven op het strand en in de zomer kun je zwemmen in zee. Ook is er een speeltuintje en Mike gaat bijna elke dag naar de animatie.

Mike zit op SKB Diekmaat in Neede in groep 7 bij juf Janneke en meester Johan. ’s Morgens word hij met een busje opgehaald en in de loop van de middag weer keurig thuis gebracht. Gym en handenarbeid vind hij de leukste vakken. Mike kan goed rekenen maar hij vindt het toch geen leuk vak. Het is een leuke school, want hij heeft er veel vrienden. Ze heten Lorenzo, Wesley, Jelle R., Jelle B., Tim, Robin, Yvar, Jayden, Stijn, Teun en Daan.

Mike speelt bij de Rekkense jeugd in de JO11. Hij is de snelle en handige linksbuiten van het team. Dit vriendenteam bestaat uit 3 meisjes en 6 jongens en Lisa en Tycho zijn de bekwame trainers waar je heel veel van kunt leren. Ook bij voetbal heeft Mike veel vrienden en vriendinnen. Spelen op het kunstgrasveldje met Douwe, Daan en Boaz doet hij regelmatig. Ook de penaltybokaal vorige week was leuk. Van de 5 schoten waren er 3 raak.

Wanneer Mike op zaterdagmorgen zijn wedstrijd heeft gevoetbald gaat hij daarna naar scouting. Ook gaat hij 1 keer in de 4 weken een weekend naar Anne en Helene, zijn vroegere pleeggezin. Naar zijn moeder gaat hij 1 maal in de maand op de woensdagmiddag. Soms haalt zijn moeder met vriend Wesley Mike op. Dan gaat hij samen met zijn broertje Joey leuke activiteiten ondernemen.

Volgens Mike is zijn vroegere trainer Robin de beste speler van Sportclub Rekken en Frenkie de Jong van Nederland. Ajax is de club waar hij het meeste van houdt maar hij is ook wel een beetje voor FC Twente. Ronaldo is de beste van deze aardbol en zijn club Juventus is de mooiste van de wereld.

Zondag is het zo ver. Mike mag pupil van de week zijn bij de wedstrijd Sportclub Rekken – Haarlo. Hij heeft er heel veel zin in en zijn moeder Jolanda met vriend Wesly komt ook kijken. Wij van Rekken hopen dat het een fijne en sportieve wedstrijd zal worden en dat Mike en iedereen die komt kijken een onvergetelijke middag zullen hebben.

 

Gerelateerde berichten

Comments are closed.