Pupil van de week: Fenna Hasselo

Rekken –  Wolfersveen >> Aanvang 14:00 uur –  Balsponsor: Goorhorst Hoveniers >>

Ze is de fanatieke, betrouwbare en bijna niet te passeren laatste vrouw van haar team. Ze is 10 jaar en al drie keer kampioen met een team van Sportclub Rekken geweest. Maar daar doet ze heel nuchter over want ze vind dat het hele team nodig is om al deze mooie prestaties te halen. We hebben het over Fenna Hasselo, zondag pupil van de week bij de wedstrijd Sportclub Rekken – Wolfersveen. Willem te Nijenhuis is de trainer van Wolfersveen en laat dat nu toevallig de buurman van Fenna zijn. Dat wordt dus een kleine burenruzie. Maar Fenna verwacht en hoopt dat haar club, Sportclub Rekken aan het langste eind zal trekken.

Evenals Willem te Nijenhuis woont Fenna aan de Meeldijk in de Holterhoek. Met haar ouders Wendy Winkelhorst en Michel Hasselo en haar broertje Ties woont ze daar in een mooie verbouwde boerderij. Opa Jan Winkelhorst woont in een ander deel van de boerderij. Hij is hobbyboer en heeft heel veel dieren. Fenna noemt op: paarden, koeien, varkens, kippen, schapen en nog veel meer.  Bij Fenna in huis woont een goudvis. En een superleuke hond die Sam heet. Sam, een Engelse Springer Spaniel is een goede vriend van iedereen en gaat graag mee op jacht. Ook speelt Sam vaak met Truus, de puppy Duitse Herder van opa Jan.

Fenna zit op IKC de Berkel in Rekken met nog 10 kinderen in groep 7 in de klas bij juf Ellen. Rekenen en een nieuw vak Blink vind ze leuk. (Blink is een vernieuwende digitale lesmethode). Ook organiseert de school excursies die de moeite waard zijn zoals een bezoek aan museum de Scheper in Eibergen. Ook verheugd Fenna zich nu al op het schoolkamp aan het eind van het schooljaar. Fenna heeft veel vriendinnen op de Berkelschool. Hun namen zijn Suze, Isolde, Lynn, Roos, Saar, Anne en Nynke.

Sinds kort weet ze ook wat ze later graag wil worden. Ze zag in het ziekenhuis hoe goed haar oma Ineke werd verzorgd. Daarom wil ze later ook verpleegkundige worden.

Al bijna vier jaar voetbalt Fenna bij Sportclub Rekken. Ooit is ze begonnen bij de kabouters en nu speelt ze in de JO-11. De teams waarin ze speelde waren uiterst succesvol. Liefst drie keer werd ze kampioen. In bijna alle elftallen speelde Fenna in de verdediging, meestal als laatste vrouw. Het team JO11 van nu is een hecht en gezellig team. Tycho is de trainer en maakt de opstelling en papa Michel is de fanatieke vaste leider. Samen coachten ze het team bij de wedstrijden. Wat Fenna heel leuk vind is dat opa Willem uit Neede heel vaak komt kijken bij de wedstrijden.   De eerste competitie wedstrijd van het seizoen was vorige week thuis tegen Neede. Omdat Fenna laatste vrouw speelt had ze in al die jaren nog maar één keer gescoord. In dit nieuwe team JO11 mag ze bij corners mee naar voren. Dat werpt nu al vruchten af want uit een hoekschop maakte Fenna een fraaie goal. Fenna bleef hier heel nuchter onder, maar papa Michel ging volledig uit zijn dak, zo blij was hij dat Fenna scoorde.

Fenna vind Robin Wegdam de beste speler van Rekken en Wout Brama de beste van Nederland. Van de wereld is Ronaldo de beste voetballer en FC Barcelona de beste club. Fenna is fan van FC Twente en ze vind het de mooiste club van Nederland. Wanneer er een kaartje over is mag ze wel eens mee naar een wedstrijd in de Grolsch Veste. Woensdag was ze ook samen met haar papa in de Veste. De FC Twente vrouwen speelden daar een wedstrijd tegen het Oostenrijkse Sankt Pölten. Deze wedstrijd was in het kader van de UEFA women’s Champions Leaque. Twente verloor de wedstrijd met 2-1. Omdat de uitwedstrijd met 4-2 was gewonnen gaan de Twentse dames toch door naar de volgende ronde. Het team hoort nu bij de 16 beste vrouwenteams van Europa.

Zondag gaat het dus gebeuren. Fenna is pupil van de week bij Sportclub Rekken en heeft er heel veel zin in. Omdat haar buurman Willem de trainer van  Wolfersveen is word het voor haar en voor Willem een bijzondere en speciale wedstrijd. Ze denkt dat Willem nu al een beetje zenuwachtig is en dat daarom de punten wel in Rekken zullen blijven. Fenna roept iedereen op om te komen kijken en Rekken aan te moedigen. Dat gaat zij ook doen! Wij van Sportclub Rekken hopen dat Fenna en haar familie en iedereen die komt kijken een mooie, spannende en sportieve wedstrijd gaan zien en dat Rekken gaat winnen.

 

 

 

 

Gerelateerde berichten

5 Thoughts to “Pupil van de week: Fenna Hasselo”

 1. … [Trackback]

  […] There you can find 31890 more Info on that Topic: sprekken.nl/2019/09/27/pupil-van-de-week-fenna-hasselo/ […]

 2. … [Trackback]

  […] Find More to that Topic: sprekken.nl/2019/09/27/pupil-van-de-week-fenna-hasselo/ […]

 3. … [Trackback]

  […] Find More Info here to that Topic: sprekken.nl/2019/09/27/pupil-van-de-week-fenna-hasselo/ […]

 4. … [Trackback]

  […] There you can find 19552 more Information to that Topic: sprekken.nl/2019/09/27/pupil-van-de-week-fenna-hasselo/ […]

Comments are closed.